- 1,5 szklanki mąki
- 0,75 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,75 szklanki wiórek kokosowych
- 0,5 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 1 jajko
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni do zrumienienia. Ostygnięte wiórki łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem w jednej misce. W drugiej misce roztrzepać jajko oraz dodać mleko i olej. Do mokrych składników dodać suche i energicznie mieszać aż masa będzie jednolita i bez grudek. Na koniec dodać rozdrobnioną czekoladę do masy. Masę przełożyć do papilotek mniej więcej ¾ wypełnienia papilotki. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza 20-25 min.

Jutro dam lepszą fotkę

