Jak pewnie wiecie, Adobe Flash Player nie jest już wspierany i najbezpieczniej jest się go pozbyć z systemu. Na szczęście powstał jego emulator, na różne systemy, Windows, Linux oraz Mac. Można go użyć jako samodzielną aplikację, wówczas trzeba pobrać pliki z rozszerzeniem SWF, jednak nie wiem jak je znaleźć, albo w postaci tymczasowego rozszerzenia do: Firefox, Chrome, Edge i Safari.
To jest tymczasowe rozszerzenie, zwłaszcza dla Firefox, bo nie jest jeszcze podpisane. Aby je zastosować należy wpierw je pobrać, potem uruchomić Firefox, przejść do:
, kliknąć na: Load Firefox i kliknąć na: wczytaj tymczasowe rozszerzenie. Potem na pasku narzędziowym u góry pojawi się ikonka tego rozszerzenia i ono będzie aktywowane na pewnych stronach. Czasami zobaczycie informację w stylu; odinstalowaliście Adobe Flash Player z Waszego systemu, a Ruffle nie może go zastąpić, więc nie będziecie mogli zagrać w grę. Na razie uruchomiłam tak parę gier. Mam nadzieję, że kiedyś to rozszerzenie będzie normalne.

Strona domowa projektu:
Ona została uznana za bezpieczną przez Bitdefender TrafficLight, McAfee web Advisor i Avira Browser Safety.