Pożeganie z Malwarebytes Premium (Standard).

Blogi użytkowników forum Hotfix
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Pożeganie z Malwarebytes Premium (Standard).

Post13 mar 2026, 19:48

Miałam problem z odzyskaniem licencji standard (dawnej premium), bo ją anulowałam, nie wiedziałam jak to naprawić. Raz przeskanowałam komputer przy użyciu Malwarebytes i ono wykryło ponad tysiąc wirusów, na szczęście udało się je przywrócić. Wykryte obiekty, to pliki exe różnych gier, zwłaszcza z GGOTD, oraz ich instalki. Dzisiaj sprawdziłam ustawienia i Malwarebytes i okazało się, że on automatycznie skanowało mój komputer i to przelało falę goryczy. Dzisiaj na próbę zainstalowałam Zemanę Ant-Malware Premium i okazało się, że jej licencja będzie aktywna przez ponad tysiąc dni. Jedyną wadą tego programu, jest to, że ma problem z głębokim skanowaniem komputera i wówczas wyświetla jakieś powiadomienie i się wyłącza. Na szczęście Zemana Anti-Malware Premium zapewnia ochronę przed ramsoware. Ona wykrywa wirusy w przeglądarce Norton Privacy Browser. Aha, w Zemana Anti-malware udało mi się, nie wiem jakim cudem i uruchomić niestandardowe skanowanie, które teraz trwa.Owo skanowanie raczej nie obciąża komputera. Ochrona przed malware działa. Podejrzana aplikacja domyślnie ląduje w kwarantannie i bez problemu można ją w razie potrzeby przywrócić i dodać do wykluczeń, albo po prostu usunąć. Aha, Zemana Anti-malware wykryła u mnie prawie czterdzieści zagrożeń, wątpiąc w jej skuteczność, wszystko piki przywróciłam. Mam nadzieję że nie przesadziłam, mój komputer dobrze działa. :) :jupi: :D :think:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Blog”