

Składniki (na 2-3osoby)
- 4 parówki
- 1cebula
- puszka pomidorów w puszcze (zamiast 2 łyżki koncentratu pomidorowego rozrobione w pół szkleni wody)
- marchewka z groszkiem (może być mrożona albo ze słoika)
- olej (ok. łyżka stołowa)
- koperek ew. pietruszka
- makaron
Przygotowanie:
Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go wg instrukcji podanej na opakowaniu. Parówki kroimy w talarki, cebulę szatkujemy w średnią kratkę całość smażymy z dodatkiem oleju na patelni. Dodajemy pomidory w puszcze, które rozgniatamy łyżką. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano) do smaku. Następnie dodajemy marchewkę z groszkiem. Całość dusimy do miękkości składników. Pod koniec warto dodać posiekany koperek do sosu dzięki temu sos będzie miał bardziej wyrazisty smak.
Sosik wygląda tak:
