Tabaka ? sproszkowany tytoń, wzbogacony kompozycjami aromatyzującymi, przeznaczony do zażywania przez nos. W odróżnieniu od papierosów, nikotyna wchłaniana jest nie przez płuca, ale przez śluzówkę nosa. Często tabaką niewłaściwie nazywane są tytonie do żucia lub ssania (snus).

Ostatnio o tabace jest coraz głośniej, dzieciaki w Gim już to walą, szczególnie w płockich szkołach co można przeczytać na gazeta.pl
Tabakę wali się w małych ilościach takich jak te wyżej, dzieciaki dla szpanu wciągają przez Rurkę (co nie ma nic wspólnego z tabaczeniem a podchodzi pod narkotyki) i ustanawiają nowe rekordy (lol) np na YouTube ostatnio został dodany filmik jak koleś wciąga 10m tabaki, coś koło 5 pudełek z tego co pamiętam, następstwem są zakręty w głowie, przymulenie, omdlenia, złe samo poczucie, oczywiście oni nazywają to "bombą"
Osobiście moje podejście do tabaki... kupiłem na spróbowanie, "smak" nawet wiśni jest niczego sobie, jeden z najlepszych

Czasami fajnie jest wciągnąć bo fajny zapaszek w nosie jest przez 2-3h

Oczywiście wciągam to jak należy, nie używam żadnych rurek itp jak jacyś fetowcy ^^
Tabaka w przeciwieństwie do papierosów chyba nie ma skutków ubocznych, niby można się tym uzależnić bo też posiada nikotynę, czytałem również, że niektórzy sportowcy to stosują

Bardzo dobrze udrażnia zatoki
A jakie jest wasze podejście do tabaki i co o tym sądzicie?