![Obrazek](https://images90.fotosik.pl/660/2dd9a88f444e5e1fmed.jpg)
![Obrazek](https://images92.fotosik.pl/662/84f29c0d40b7ce52med.jpg)
Niedawno w Carrefour natrafiłam na przeceniony roślinny tatar, wyprodukowany przez Purella Super Foods, w jego skład wchodzą: woda, trehaloza, skrobie modyfikowane, substancje zagęszczające (karagen, konjac, mączka chleba świętojańskiego); mąka ryżowa, białko ryżu, sól, zagęszczony sok z papryki, zagęszczony sok z buraka, ekstrakt z kozieradki, olej słonecznikowy, syrop glukozowy, koncentrat soku ze słodkiego ziemniaka, aromaty, barwnik: karmel amoniakalny; ocet w proszku. Ślady(śladowe): gluten, gorczyca, nasiona sezamu, soja, dwutlenek siarki i siarczyny. Dodatki: E150c - karmel amoniakalny; E407 - karagen; E410 - guma karobowy; E425 - E425. Producent proponuje przygotowanie owego roślinnego tatara z dodatkiem oleju, cebulki i ogórka kiszonego i można go zjeść razem z chlebem. Przyrządzam ów tatar z dodatkiem żółtka, cebulką i kiszonym ogórkiem, przez co przestaje być roślinny, a staje się wegetariański. Polecam.
![Uśmiech :)](http://forum.hotfix.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)
Owo danie, po mojej przeróbce wygląda tak:
![Obrazek](https://images92.fotosik.pl/662/c9333c3d64aa70ecmed.jpg)
Smacznego.
![Uśmiech :)](http://forum.hotfix.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)