Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zrobić zrzut ekranu w Windowsie XP bez ściągania zbytecznych programów, oczywiście wiem , że jest od tego przycisk "Print Screen" który zawsze używałem, lecz teraz wciśnięcie go nie daje żadnego efektu, nawet gdy przytrzymam dłużej nie mogę nigdzie tego obrazu wkleić. Czy jest jakaś inna opcja w windowsie aby zrobić ten zrzut bez pobierania programów?
Pozdrawiam
Zrzut ekranu w Windows XP
- Mlody94
- Kontaktowanie:
Gdy nie wiesz - szukaj, gdy nie znajdziesz - pisz, jak już będziesz wiedział/a - przekaż wiedzę innym 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-
- Kontaktowanie:
Raczej nie ma. Czy robisz tak:
- Naciskasz Print screen
- otwierasz np. Painta
- edycja --> wklej ?
Upewnij się, że nie kopiujesz nic w tym czasie.
- Naciskasz Print screen
- otwierasz np. Painta
- edycja --> wklej ?
Upewnij się, że nie kopiujesz nic w tym czasie.
Pozdrawiam, koleś git
- Mlody94
- Kontaktowanie:
Re: Zrzut ekranu w Windows XP
Aha już chyba rozumiem, robiłem tak jak wyżej napisałeś, ale chciałem zrobić zrzut z programu Microsoft Virtual PC i nie mogłem a jak wyłączyłem ten program to normalnie mogłem zrobić zrzut, może ten program ma zastrzeżone kopiowanie obrazu czy coś , nie wiem ^^
Gdy nie wiesz - szukaj, gdy nie znajdziesz - pisz, jak już będziesz wiedział/a - przekaż wiedzę innym 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Kliknij poza obszarem okna VirtaulPC, wtedy zrobisz zrzut.
- rokko
- Kontaktowanie:
Niestety w Windows XP nie ma do tego narzędzia, natomiast w systemie Windows Vista Masz do dyspozycji narzędzie Wycinanie (Snipping Tool).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama