błąd przy próbie uruchomienia gry

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
matisek

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 02 mar 2009, 22:48
Lokalizacja: Olszyny

błąd przy próbie uruchomienia gry

Post07 mar 2009, 19:22

przy próbie uruchomienia gry hitman -krwawa forsa (oryginal) wyskakuje okienko ,, Uruchomienie tej aplikacji niepowiodlo się,ponieważ nie znaleziono d3dx9_27.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem ''
Instaluje ponownie grę ale nadal nie chodzi :D
proszę o pomoc może być odp na gg



Poprawiłem błędy ortograficzne
-Pozdrawiam Misiek1212
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 14:17 przez Misiek1212, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem błędy ortograficzne

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

bład przy prubie uruchomienia gry

Post07 mar 2009, 20:04

A DirectX zainstalowałeś?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: bład przy prubie uruchomienia gry

Post07 mar 2009, 20:47

@matisek :
1. Na GG nie ma żadnej pomocy - od tego założyłeś temat i powinno być wszystko w tym temacie.
/ pomagamy za free i niech również inni z tego korzystają /.
2. Tak jak @cosik_ktosik napisał : zainstalowałeś najnowsze biblioteki DirectX :?:
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX : http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=22
Podałeś mało danych : system, płyta główna, karta graficzna :?:
Dodatkowo nie każda gra będzie działać - na miejsce jednej masz tysiące innych.
Do najnowszych gier są często łatki tzw. ,,patche" i po zainstalowaniu łatki/patcha ta gra może działać bez problemów.
Jeszcze możesz zmienić ustawienia gry w jej opcjach, zmienić zgodność systemu oraz sterowniki do karty graficznej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Dawid

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 lut 2009, 20:11

błąd przy próbie uruchomienia gry

Post13 mar 2009, 21:36

tak dzieje się z nowymi grami na Viście najczęściej. pobierz z internetu plik d3dx9_27.dll i wgraj go do C:\Windows\System32
Po tym reset kompa i gra powinna chodzić.



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość