Czy można jakoś zwiększyć fps - BF3

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
heros1303

Stały bywalec

Post01 sie 2012, 22:44

Witam. Na początku mówię, że mam oryginalnego BF3 odpalanego poprzez battleloga. Żeby zaoszczędzić pytań. Co do mojego pytania chodzi o to, że po ustawieniu z auto na ultra. Gra działa tylko tracąc na tym kilka klatek na sekundę. Więc może istnieje szansa na graniu na full detalach w jakiś sposób. Oczywiście jakoś programowo wymianę sprzętu mam zarezerwowane na trochę późniejszy czas.
Płyta - GA-MA69VM-S2
Grafika - Gainward GTS250 1gb
Procesor - AMD Athlon 64 X2 5000+
Ram - 3gb

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post01 sie 2012, 23:01

Skutecznych trików poza wymianą sprzętu na to nie ma.
Możesz jedynie spróbować aktualizacji sterownika karty graficznej do najnowszej wersji.
To również nie gwarantuje poprawy jakości. Może się również zdarzyć, że na najnowszym sterowniku gra będzie działać mniej wydajnie, niż na tym starszym.

Jeżeli w Panelu sterowania NVIDIA zmieniałeś jakieś ustawienia z domyślnych na swoje własne, to spróbuj z powrotem przywrócić na domyślne. To może poprawić wydajność.

Na czas gry zamknij wszystkie zbędne programy działające w tle.
Jeżeli antywirus posiada taką funkcję możesz przełączyć go w tryb gier.

Możesz również próbować z ręcznymi ustawieniami graficznymi gry zmniejszając przykładowo poziomy filtrowania Anizotropowego, w zamian zwiększając inne efekty, itp.

heros1303

Stały bywalec

Post01 sie 2012, 23:12

Co do sterowników mam najnowsze. Nie, nic nie zmieniałem we właściwościach NVidii. Po próbuję. Myślałem nad OC. Ale nie wiem czy wina tyczy się procka czy grafy xD. No dobra. Trza czekać na moment Upgrade'a. Tylko kasa xD

• Reklama

Wróć do „Gry”