FIFA 15 WINDOWS 10

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
lucash

Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 24 sty 2011, 13:11

FIFA 15 WINDOWS 10

Post29 sie 2015, 14:03

Witam!

Wczoraj kupilem laptopa Dell Inspiron: procesor i3 2x 2.4Ghz, 8GB ramu z Windowsem 10.
Nie wiem o co chodzi poniewaz gdy wlaczam FIFE (przez Origina) wyskakuje mi takie okno...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

POMOCY !

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

FIFA 15 WINDOWS 10

Post29 sie 2015, 21:48

Pokaż raport który jest pod Details.

Na pasku w pole wyszukiwania wpisz dxdiag następnie Enter, pokaż screen z okna które się pokaże z zakładki System.

Zainstaluj NET Framework 4.5
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Grafika zintegrowana Intel HD Graphics 3000?
Pokaż screen z programu CPU-Z z zakładki Graphics.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

lucash

Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 24 sty 2011, 13:11

FIFA 15 WINDOWS 10

Post30 sie 2015, 14:41

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at DXHelper.AutoDXGIAdapter.{ctor}(AutoDXGIAdapter* , ID3D11Device* pd3dDevice)
at DXHelper.DisplayInfo.InitDisplayModeList()
at fifasetup_csharp.Settings.CreateSettingsForAdapter()
at fifasetup_csharp.StartingForm.PlayButton_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.96.0 built by: NETFXREL2STAGE
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
fifaconfig
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Origin%20Games/FIFA%2015/fifasetup/fifaconfig.exe
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
DXHelper
Assembly Version: 1.0.5318.28514
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Origin%20Games/FIFA%2015/fifasetup/DXHelper.DLL
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.




Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


Najnowszy NET framework jest juz zainstalowany

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

FIFA 15 WINDOWS 10

Post31 sie 2015, 14:30

Uaktualnij DirectX'a => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Pamiętaj aby odznaczyć opcje po lewej i klikasz na Nie, dziękuję, kontynuuj
Obrazek

Następnie uruchamiasz pobrany instalator akceptujesz umowę -> Dalej i tu też odznaczasz:
Obrazek
Klikasz Dalej i czekasz aż się zaktualizuje -> Zakończ.

Jeśli DirectX Version nadal pokazuje 10 zamiast 11(Twój pierwszy screen) to oznacza że Twoja integra nie obsługuje tej wersji i nie pograsz, bo ta gra wymaga wersji 11. No chyba że jeszcze ktoś ma jakiś pomysł.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

lucash

Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 24 sty 2011, 13:11

FIFA 15 WINDOWS 10

Post31 sie 2015, 15:54

a co myślicie o tym, żebym zainstalował Windowsa 7 zamiast tej 10 bo może sterowniki nie są najbardziej aktualne ze względu że to nowy windows? Nie wiem, po omacku wszystko kombinuje

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

FIFA 15 WINDOWS 10

Post31 sie 2015, 16:00

Nic nie zrobisz, zmiana systemu też nic nie da. Twoja grafika się po prostu nie nadaję do tak wymagających gier, nawet gdybyś jakimś cudem ja uruchomił, to na minimalnych w niskiej rozdzielczości płynnie nie pograsz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

lucash

Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 24 sty 2011, 13:11

FIFA 15 WINDOWS 10

Post31 sie 2015, 16:28

jednak cos moze byc na rzeczy poniewaz gra Counter Strike 1.6 tez nie dziala poprawnie... wiadomo ze nawet na byle laptopie mozna w to grac ze wzgledu na niskie wymagania. Mam ustawione na OpenGL i robia sie paski na ekranie (spadajace z gory na dol) i nie mozna grac... jak zmienie na Software to grafika niczym z Maincrafta

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

FIFA 15 WINDOWS 10

Post01 wrz 2015, 00:10

Sprawdzałeś uruchamianie gier w innych trybach zgodności ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

FIFA 15 WINDOWS 10

Post01 wrz 2015, 12:55

Sprawdź także temperatury programem HWMonitor pod grania.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość