Gry działają za szybko

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
patrysss96

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2016, 11:33

Gry działają za szybko

Post22 sty 2016, 11:43

Mianowicie problem polega na tym, że postaci w grach poruszają się znacznie szybciej niż powinny. Ogólnie cała animacja ruchu jest przyśpieszona. Od razu po włączeni danej gry. Na innych forach czytałem ze to może być wina przegrzewania się sprzętu, to odpada bo bezpośrednio po odpaleniu pc włączam grę i jest to samo, poza tym temp. jest w normie. Drugi wariant był taki, że posiadacze dwu rdzeniowych procesorów amd radeon mają ten sam problem, i po zainstalowaniu łatki od AMD wszystko wraca do normy. Ja posiadam 6 rdzeniowy procesor AMD, wiec tu pojawia sie pytanie, czym może być spowodowana owa anomalia ?
Mój sprzęt:
Procesor graficzny: GeForce GTX 750 Ti
Procesor: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
Pamięć: 8,00 GB
Bieżaca rozdzielczość: 1440x900, 60 Hz
Wersja sterownika: 344.11
System operacyjny: Microsoft Windows 7 Home Premium
Ostatnio zmieniony 22 sty 2016, 16:54 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Postaci jak na speed hacku?

Post22 sty 2016, 12:08

Sprawdzałeś uruchomienie gier w innych trybach zgodności ?
Zainstalowane do nich aktualizacje/patche ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

patrysss96

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2016, 11:33

Postaci jak na speed hacku?

Post22 sty 2016, 13:45

Tak jest. Sprawdzałem. Przykład: Dwa dni temu zakupiłem Metro Last Light, na steam. wiec po zainstalowaniu z płytki pobierały się wszystkie dostępne aktualizacje. Znajomy doradzał, że może mam za mało ramu w stosunku do reszty podzespołów, czy to może być przyczyną ?

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Gry działają za szybko

Post22 sty 2016, 17:20

Ciekawe. Spotkałem się z tym ale przy starszych grach które były pisane na 1 rdzeń. Nie zaszkodzi jak zrobisz test. Przestaw działanie gry na 1 rdzeń:
Uruchom grę, wyjdź do pulpitu(Alt+Tab), uruchom Menadżer Zadań(Alt+Ctrl+Del), zakładka Procesy klikasz na dole Pokaż procesy wszystkich, klikasz na proces odpowiadający za grę PPM i Ustaw koligację na 1 rdzeń, wróć do gry i sprawdź efekty.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

patrysss96

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2016, 11:33

Gry działają za szybko

Post23 sty 2016, 14:05

Tego też próbowałem i niestety nadaremno...po przestawieniu na jeden rdzeń gra zwalnia i tnie...



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości