Heroes of Might and Magic 1 Spolszczenie

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
Felek

Użytkownik

Post16 maja 2013, 18:30

Witam!
Jak w temacie... pilnie poszukuję spolszczenia do HoMM-a 1. Nie jestem mocny z angielskiego a rozpoczynam przygodę Herosami i pomyślałem że zacznę od 1 części żeby było po kolei :think: A! Czytałem Archiwum z forum gry-online i tam było że ktoś tłumaczył Heroes 1 i 2 +dodatek do 2 ale nie mogę tego znaleźć... Nie dziwię się bo to temat z 2006 roku był ale nadzieja była :pray: :pray: :pray: A może ma ktoś na kompie i wrzuci plik do sieci?

heros1303

Stały bywalec

Post16 maja 2013, 20:27

Czy mi się wydaję czy ja nie widziałem ostatnio fajnego pakietu heroes seria I - VI za nie całe tzn około 100zł? xD
np tu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników xd

Bo nie wiem czy spolszczenie jest.Tzn wiem że jest taka wersja gry z PL napisami, ale nie wiem czy jako osobny plik czy to nie zależne od całej gry. A tu w sklepie masz za niecałe 100 zł wszystkie części raczej po PL :D

Edit : właśnie szukam czy jest opcjonalne pobranie spolszczenia i tak jak przypuszczałem, że jest ona tylko jako cała instalacja czyli zostaje grać na ang w końcu dzisiejszym świecie to jest język powszechny :). Albo spróbować kupić oryginała i trzymać kciuki, że dadzą ci z PL napisami. Nie mówię, że nie masz oryginała bo były dostępne angielskie wersje tego. Chyba w CDA kiedyś takiego dawali z tego co pamiętam.

Felek

Użytkownik

Post16 maja 2013, 20:31

Wiem o tym, tylko chodzi o to że ja mam słaby komputer i nie pójdzie mi Heroes 4-6 a chciałbym zagrać w 1-3 mam już 3 golda PL i genialne to jest a chciałem zobaczyć wcześniejsze więc pobrałem 1 która jest na freeware'u więc można.
PS Ona nie chodzi mi na win 7 (próbowałem DosBoxa, wing32.dll, tryby zgodności, uprawnienia admina, XP mode i wszystko, nadal nie działa) więc na razie nie gram ale wiem że po angielsku mam... Jestem na etapie dowiadywania się wszystkiego o partycjach systemach i jak mieć 2 systemy na 1 kompie, zainstaluję sobie Win 98 i pogram ale spolszczenie się przyda :)

EDIT: Się zgraliśmy :) ja pisałem posta a ty edytowałeś. Skoro jest to zależne od całej gry to szkoda... na razie i tak nie mam systemu... najwyżej się jakoś pomęczę albo jeszcze ktoś w najbliższym czasie wrzuci :)

heros1303

Stały bywalec

Post16 maja 2013, 20:39

To spróbuj może z czymś takim jak..... w sumie nie pamiętam jak się zwał ten program chyba jakoś vmare sound czy jakoś tak. Po instalacji wciskasz na ikonkę gry prawym i tam uruchom dzięki temu programowi. Poszukam pełnej nazwy tego czegoś to dopisze za chwilę może jak znajdę.

Edit : zwie się VDM sound

P.S: Może zamiast starego co prawda dobrego 98 pomyśl nad Linuksem? :D Wine i odpalisz być może wszystkie części.

Felek

Użytkownik

Post17 maja 2013, 15:49

VDM Sound także nie działa mi na 64-bitowej Windzie z numerem 7. Linux? Możliwe tylko nadal nie wiem jak zrobić drugą partycję i jak się w nie wchodzi itd. w sieci są rzeczy dla mnie niejasne, a na tym forum nikt na razie nie odpowiedział. Patrzyłem na Linuxa i może naprawdę warto :think: . A i jeszcze coś... byłem u wujostwa i moja kuzynka ma laptopa jeszcze lepszego od mojego (8 GB RAM, 4 rdzenie, Windows 7 64-bitowy) myślałem że u niej też nie będzie chodzić, pobrałem Heroes'ów ze stronki tawerna.biz i DOSBox 0.74 (tak samo jak u mnie, a to jakieś 15 MB więc co mi tam, i tak nie zauważy bo ona tylko na tym lapku Facebook'a przegląda :D ). Przeciągam plik "go.bat" na ikonę dosboxa i po chwili normalnie się włącza... Zdziwiłem się bardzo, u niej zrobiłem to natychmiast a u mnie dopiero pod koniec kombinowania zanim się poddałem i pytanie: Czy inny tryb zgodności, uprawnienia admina lub cokolwiek może negatywnie wpływać na pracę DOSBoxa? Jak robię tak u mnie to jest:
"C:\>mount d: -t cdrom d:\
Directory d:\ doesn't exist." (Dokładnie tak, sprawdzałem parę razy :P )
A jak heroes.exe to:
"Unable to access CD drive"
Wie ktoś może o co chodzi?

heros1303

Stały bywalec

Post17 maja 2013, 20:37

Felek

Użytkownik

Post18 maja 2013, 13:14

Witam.
Stronka pewnie bardzo dobra, jest problem bo nie rozumiem co tam się dzieje pod koniec... trudno mi to ogarnąć, poza tym nie miałem żadnego programu do kompresji plików ale pobrałem 7-Zip. Nie mogę ogarnąć bo on tam najpierw każe skompresować cały plik (to jest chyba gra+DOSBox o ile dobrze zrozumiałem) a potem włączyć DOSBoxa... Mógłbyś mi to wyjaśnić? Gdzieś musiałem zrobić błąd w tłumaczeniu...
Poza tym pod spodem są komentarze i tam też może być jakieś rozwiązanie problemu jednak ich też nie rozumiem... :cry:

heros1303

Stały bywalec

Post18 maja 2013, 17:43

Tak naprawdę wystarczy zrobić tak aby była gra w takiej lokalizacji (C:/homm). Chodzi o to, że jak wbijesz do tego folderu to masz tam pliki gry w tym hereoes.exe. Wtedy piszesz w dosbox
- mount c c:/homm
- mount d .:/(gdzie kropka wpisz swój napęd gdzie jest płyta z grą)i spacja i dopisz -t cdrom
- c:
- heroes
Prawdopodobniej cieszymy się grą.

Felek

Użytkownik

Post19 maja 2013, 10:07

To działa!!! 2 dni kombinowania a to wszystko było w paru linijkach poleceń...
Wszyscy kazali pisać :
"mount c c:\gry" enter
"c:" enter
"cd aladdin" enter
"aladdin.exe" enter
gdzie zamiast alladin było "heroes.exe" i "HeroesMM" (taką mam nazwę folderu)...
Ogromne DZIĘKI!!!
Temat do zamknięcia bo spolszczenia nie ma a grę już można odpalać :D :D :D :D :D

-- 19 maja 2013, 10:07 --

A miało być tak pięknie... wczoraj wieczorem pograłem jakieś 2h, poszedłem spać dziś chcę włączyć... nie da rady wpisuję wszystko jak napisałeś, jak wpiszę heroes i dam enter to się nic nie dzieje po jakichś 3 sekundach okno Dosboxa robi się całe czarne na ułamek sekundy i po chwili pojawią się te same napisy zamiast gry, tylko biały kolor, którym są napisane polecenia jest trochę bardziej biały...

widzok

Użytkownik

Post12 paź 2013, 09:25

Siema widze że tamat juz nieaktualny ale wrazie by ktoś w necie szukał :

Kod: Zaznacz cały

http://www.tawerna.biz/index.php?page=download&op=getFile&id=143&title=patch-1.1-en-windows
po zainstalowaniu tego patcha gr zyskuje polski język niby pisze że en ale wierzcie na słowo że jest po polsku

-- 06 sie 2013, 10:59 --

a pełnych wersji gry z tym minusem że po angielsku jest pełno na chomikuj pl gra zajmuje 36 MB (zainstalowana) także za ten 1gb transferu można zapłacić te 2zł przez sms i cieszyc sie grą a nie szukac wiatru w polu

• Reklama

Wróć do „Gry”