Heroes VI - gra zacina przy ruchu myszką
-
Witam. Posiadam ową grę. Żeby nie było od razu mówimy tu o oryginale. Mam taki problem. Otóż podczas gry a gram na full detalach ładnie chodzi. Nawet nie ścina. Ale jest pewna rzecz która grę ścina. Myszka. Chodzi o to, że jak mam mapę gry kto ma wie o jaką mapę gry mi chodzi i nie ruszam myszki z miejsca. Ładnie wszystko chodzi. Każdy ruch jakby spowalnia grę. A jak kręcę kółko myszą po ekranie to wygląda tak jakby gra ścięła oczywiście gdy puszczę wraca do normy. Czy możliwe że mogę to naprawić lub jest temu winny jakiś wirek czy coś w tym stylu?
Ostatnio zmieniony 17 lip 2012, 13:36 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- XMan
Czego to wina? - Heroes VI
A jak jest na innej rozdzielczości lub innych sterownikach do karty graficznej ?
Sprawdzałeś łatki/patche do gry:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sprawdzałeś łatki/patche do gry:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

- seba86mu
Tutaj masz rozwiązanie problemu:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Patche? Oczywiście mając oryginała sam lauchaner sprawdza przed odpaleniem gre czy jest i jeśli jest ściąga patcha. Tak mam coś tam 1.5.1 albo też 1.5b.
Co do rozwiązania jest mały problem. Zrobiłem jak w instrukcji i wcale nie zmienia tej czestotliwości myszy do 125.
-- 18 lip 2012, 11:09 --
Dokładnie jest tak bo później zauważyłem. Po restarcie przestaje działać mysz. Po użyciu programu użytego w poradniku. Naprawić mogłem w sposób taki że klawiaturą wbiłem do manager urządzeń i odinstalowałem stery a potem odłączyłem i podłączyłem mysz i działa po tym zabiegu. ktoś wie jak to obniżyć rzekomo do poziomu 125?
Co do rozwiązania jest mały problem. Zrobiłem jak w instrukcji i wcale nie zmienia tej czestotliwości myszy do 125.
-- 18 lip 2012, 11:09 --
Dokładnie jest tak bo później zauważyłem. Po restarcie przestaje działać mysz. Po użyciu programu użytego w poradniku. Naprawić mogłem w sposób taki że klawiaturą wbiłem do manager urządzeń i odinstalowałem stery a potem odłączyłem i podłączyłem mysz i działa po tym zabiegu. ktoś wie jak to obniżyć rzekomo do poziomu 125?
-
Też mam ten sam problem że przy ruchu myszką strasznie mi się zacina gra to jest coś z fps. Może ktoś pomóc bo już nie wyrabiam normalnie !! 

-
To zależy od myszki. Chodzi o to jeśli mysz działa na częstotliwości więcej niż 125hz to takie są skutki ścinania. Jeśli mysz ma jakieś opragromowanie dobre to można zmienić bez problemu np z 1000hz na 125hz. Z moją się nie da, ale ponoć da się tą od Zalmana czy tam Razera też.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tak, Razer ma obniżanie częstotliwości myszki.
-
- Reklama