Kopia orginalnej płyty z nfs shift.

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
rafras4500

Użytkownik

Post02 lut 2011, 19:16

Witam. mam pytanie. Mam orginalną płyte z grą nfs shift. Kopiowałem ją w nero, w alcoholu. Ze skopiowanej płyty można zainstalować gre ale nie można grać, wyskakuje okienko : włóż orginalną płyte. Jest na to jakiś sposób?? jak to zrobić?? z góry dziekuje i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 20:43

Obawiam się, że próba obejścia zabezpieczenia (a to właśnie chcesz dokonać) podpada pod piractwo. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post02 lut 2011, 23:17

Witam

Z: ->Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
kopie można wykonać, jeśli zezwala na to w sposób bezpośredni licencja danej gry, gdyż polska USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. 'o prawie autorskim i prawach pokrewnych' nie zezwala w ogólności na takie działanie...

i posty dalej. Wszystko będzie zależało od tego co napisali w licencji. Warto tamten temat przeczytać.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post03 lut 2011, 09:05

Ja tam jednak będę obstawał przy swoim. ;)
O ile zrobienie obrazu, nie jest niczym złym, sam tak wielokrotnie robię, ale nigdy z grami, z płytami z czasopism (RP, GW itp), obrazy przechowuje na dysku, i gdy coś potrzebuję montuję w wirtualu i działam. W większości płyty te nie są w żaden sposób zabezpieczone, więc prawa zbytnio nie łamię, wykorzystuję jego giętkość. ;) (oryginalne płyty także mam, jednak szkoda mi za każdym razem gdy coś potrzebuję z nich korzystać - nie chcę też niszczyć napędu) ;)
Według mnie autor, będzie musiał złamać, lub znaleźć inny sposób na obejście zabezpieczeń, a to już jak najbardziej w mym mniemaniu podchodzi pod łamanie prawa a nie jego naginanie na własne potrzeby.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

onimusza666

Użytkownik

Post09 lut 2011, 16:16

rafras4500 pisze:Witam. mam pytanie. Mam orginalną płyte z grą nfs shift. Kopiowałem ją w nero, w alcoholu. Ze skopiowanej płyty można zainstalować gre ale nie można grać, wyskakuje okienko : włóż orginalną płyte. Jest na to jakiś sposób?? jak to zrobić?? z góry dziekuje i pozdrawiam.

Gra jest zabezpieczona Securom7 możesz zrobić jej obraz ,ale na płytę już tego nie nagrasz -chyba że jako dane - do granie będziesz musiał używać wirtualnego napędu.

• Reklama

Wróć do „Gry”