Lagi w grze Magicka

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
edyt32

Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 01 sty 2016, 18:07

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 18:21

Witam :)
Mam taki problem,
zacina mi się gra Magicka choć mniej wymagająca od cs:go, a on nie laguje w ogóle.
W czym może być problem ?
Dodam że mam oryginalną wersje gry.
:o :oops:
Ostatnio zmieniony 06 lut 2016, 18:21 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni, przeniosłem temat z działu Problemy --> Gry

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 18:28

Sprawdź

klik PPM (prawym przyciskiem myszki) na ikonkę lub skrót gry --> Właściwości
--> zakładka Zgodność
--> Tryb zgodności --> Uruchom ten program w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3)
- Zastosuj - OK.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zainstalowane patche do gry ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

edyt32

Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 01 sty 2016, 18:07

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 18:35

Dobra spróbuje odpalić w trybie zgodności ,a co do patchy do gra sie sama aktualizuje na steam.

-- 06 lut 2016, 18:34 --

Dobra nie ma zakładki zgodność

-- 06 lut 2016, 18:35 --

W grach ze steam nie ma zgodności do ustawienia.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 18:53

Nie masz ikonki do gry np. na pulpicie lub w folderze i nie możesz ustawić odpowiedniego trybu zgodności
za pomocą PPM (prawym przyciskiem myszki) --> zakładka Zgodność :?:

Sprawdź dodatkowo:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm

Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

Dotyczy optymalizacji łącza internetowego, ograniczenia przepustowości łącza oraz zmniejszenie pingu.

Na Windows 7 jest tak:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8217
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 18:55

Mimo wszystko podaj dokładny sprzęt jaki posiadasz.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Lagi w grze Magicka

Post06 lut 2016, 20:22

Jeszcze

Zapisz/utwórz nowy punkt przywracania systemu.

Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - zaznacz tylko 3 pozycje - Zastosuj - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Użyj dodatkowo:

Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Może to jest wina serwera na Steam a nie komputera ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

edyt32

Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 01 sty 2016, 18:07

Lagi w grze Magicka

Post07 lut 2016, 10:31

Ja nie mam problemów z pingiem i już przeczyściłam. A co do tego ustawiana zgodności to jak kliknę PPM i właściwości to po prostu nie mam tam zakładki zgodność. A sprzęt bym podała tylko nwm jak to sprawdzić.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Lagi w grze Magicka

Post07 lut 2016, 13:23

edyt32 pisze:A sprzęt bym podała tylko nwm jak to sprawdzić.

Na pasku START w pole wyszukiwania wpisz dxdiag i Enter. Pokaż screen z zakładek System oraz Ekran. Zasilacz sprawdzisz otwierając obudowę, na nim jest tabliczka lub naklejka z modelem, ale nie jest to konieczne na razie więc opcjonalnie.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość