Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
Awatar użytkownika
Kaen1227

Stały bywalec
Posty: 434
Rejestracja: 21 cze 2014, 14:56

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post23 cze 2015, 16:32

Witam!
Ostatnio pobrałem sobie grę Fallout 1, v 1.0, 133 MB. Z racji że to dość stara gra, chciałem uruchomić ją w programie DOSBox 0.74. No i rozpakowałem i zamontowałem grę w folderze na dysku (D:). Pech chciał że gdy uruchomiłem Fallouta, wyświetlił się Loading i po chwili gra jak i program zamknął się bez wyraźnego powodu.
Czy ma ktoś pomysł jak zrobić, żeby gra uruchamiała mi się na DOSBoxie?

Windows: 7 HP 64-bit.
RAM: 2 GB
Procesor: Intel Core 2 Duo 2,3 GHz.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post24 cze 2015, 18:51

Mało się znam na grach, jedynie instaluję niektóre specjalnie do sprawdzenia komputera.
Zobacz ten poradnik jak uruchomić tą grę w innych/nowszych systemach.
Z tego co widzę po objętości to chyba jest nowsza ale nie zaszkodzi sprawdzić:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Chyba jest spolszczenie do każdej wersji tej gry ;)

Uruchomienie gry w najstarszym trybie zgodności nie działa ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Kaen1227

Stały bywalec
Posty: 434
Rejestracja: 21 cze 2014, 14:56

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post26 cze 2015, 16:29

Gry nie mogę uruchomić na "DOSBoxie", na "Windowsie" jakoś działa, kulawo bo kolory się mieszają ale działa. I to mnie zastanawia, dlaczego się kolory chrzanią. I próbowałem różnych trybów zgodności. Na każdym tak samo z tymi kolorami, więc mówię uruchomię przez "DOSBoxa". Ale przez "DOSBoxa" nie idzie. Jedna ważna rzecz, gra się nie zainstalowała tylko normalnie uruchamia się przez plik ".exe" :?

-- 26 cze 2015, 15:29 --

W dalszym ciągu nie mogę rozwiązać problemu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post26 cze 2015, 16:41

Inna, nowsza wersja gry według podanego powyżej poradnika nie działa ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Kaen1227

Stały bywalec
Posty: 434
Rejestracja: 21 cze 2014, 14:56

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post26 cze 2015, 22:05

Sprawdziłem dzisiaj, ta wersja działa, kolory są w porządku, gra nie wiesza. Tyle że 700 MB trochę sporo.
A masz jakieś spolszczenie do tej gry? Bo ja mam ale nie pełne i trochę mam po angielsku, trochę po polsku.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Nie mogę uruchomić gry na DOSBox-ie.

Post27 cze 2015, 09:14

Nigdy tej gry nie miałem.
Widzę że jest kilka wersji.
Poczytaj/poszukaj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości