Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 13:20

Witam mam problem grając w warcrafta 3 w pewnym momencie jakby gierka przycina sie na 3-4 sekundy i grafika jakby siadala... w sensie zniekształcony obraz się robi, po czym muszę zrobić alt tab i wrócić do gry i jest wszystko ok . Przeżyłbym to ale po tym problemie alt tab trwa z 30 sekund to samo powrót z pulpitu do gry rowniesz z 30-40 sekund.... w czym leży problem ? direct nowy gra jest na full detalach ze względu na to ze gierka ma z 7 lat
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 13:40 przez Misiek1212, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem błędy ortograficzne i edytowałem temat

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 13:42

Pograj chwilę, po czym w miarę szybko, z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 14:08

Field Value
Sensor Properties
Sensor Type ITE IT8716F (ISA E80h)
GPU Sensor Type Diode (NV-Diode)
Motherboard Name Asus M3A78 Pro / M3N78 Pro
Chassis Intrusion Detected No

Temperatures
Motherboard 39 °C (102 °F)
CPU 59 °C (138 °F)
CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F)
CPU #1 / Core #2 47 °C (117 °F)
GPU Diode 45 °C (113 °F)
WDC WD3200AAKS-75L9A0 [ TRIAL VERSION ]

Cooling Fans
CPU 2922 RPM

Voltage Values
CPU Core 1.39 V
+3.3 V 3.38 V
+5 V 5.03 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
VBAT Battery 3.94 V


hm te napiecia sa ok ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 14:12

CPU 59 °C (138 °F)


Dość mocno grzeje się procesor. Wyczyść komputer na początek z kurzu. Czy zmieniałeś pastę termoprzewodzącą na nim?

Jaki to w ogóle procesor i jakie ma chłodzenie?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 14:15

Komputer jest nowy... ma troche ponad 2 tyg jest to amd x2 7750 box am2+ 95w kiedy oddalemdalem im go mowiac ze mam z nim problemy mowili ze wszystko jest ok ... bo chodzil u nich i mowili ze nic sie niedzieje poczym wziolem do spowrotem i kurde znowu to samo

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 16:11

Włącz test w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podaj temperatury z Everesta. Czy komputer przy Orthosie też się zacina?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 17:11

Temperatures
Motherboard 37 °C (99 °F)
CPU 65 °C (149 °F)
CPU #1 / Core #1 57 °C (135 °F)
CPU #1 / Core #2 57 °C (135 °F)
GPU Diode 39 °C (102 °F)
WDC WD3200AAKS-75L9A0 [ TRIAL VERSION ]

w czasie testu orthosem

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21301
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 20:44

Trochę dużo. Jak wygląda sytuacja w innych grach?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post31 maja 2009, 21:05

innych nieprobowalem... bo nieposiadam... na dodatek jakies errory wyskakuja moglbys ten plik dmp zanalizowac?


Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\2009-05-31 21.02.03 Crash.dmp]
User Mini Dump File: Only registers, stack and portions of memory are available

WARNING: Minidump contains unknown stream type 0x1000
Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
Windows XP Version 2600 (Service Pack 3) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: SingleUserTS
Machine Name:
Debug session time: Sun May 31 21:02:03.000 2009 (GMT+2)
System Uptime: not available
Process Uptime: 0 days 0:01:08.000
................................................................
...
This dump file has an exception of interest stored in it.
The stored exception information can be accessed via .ecxr.
(c6c.c70): Unknown exception - code c0000096 (first/second chance not available)
eax=1531917e ebx=00000000 ecx=00000000 edx=59af048c esi=000046c8 edi=00000000
eip=7c90e4f4 esp=0012de48 ebp=0012deac iopl=0 nv up ei pl zr na pe nc
cs=001b ss=0023 ds=0023 es=0023 fs=003b gs=0000 efl=00000246
*** ERROR: Symbol file could not be found. Defaulted to export symbols for ntdll.dll -
ntdll!KiFastSystemCallRet:
7c90e4f4 c3 ret

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post01 cze 2009, 19:47

BryT, jaką posiadasz kartę graficzną ?

BryT

Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 30 maja 2009, 20:10

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post01 cze 2009, 20:13

9600 gt 512

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Problem warcrafta 3 przycina się i grafika siada

Post01 cze 2009, 23:05

BryT, odinstaluj obecny sterownik karty graficznej:
(Start -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> NVIDIA DISPLAY DRIVER /usuń/)
Po zakończeniu deinstalacji uruchom ponownie komputer.
Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości