Problem z grą Rise & Fall: Civilizations at War.
-
Witajcie, mam taki problem z grą. Otóż pobrałem wczoraj pełną wersję gry, zainstalowałem i wszystko ładnie działało. W planach miałem formata, dziś go zrobiłem poinstalowałem sterowniki, teraz chciałem zainstalować grę. Zainstalowałem grę i wyskakuje mi error który każe mi podłączyć się do internetu aby grać. No jestem cały czas podłączony ale nie mam pojęcia czemu gra tego nie widzi. Dodam, że po włączeniu gry na kilka sekund wyskakuje wiersz poleceń coś się ładuje i dopiero mam komunikat. Z tym wierszem poleceń miałem też przed formatem, ale komunikatu nie było gra się ładnie włączyła. Proszę uprzejmie o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 20:41 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem temat.
Powód: zmieniłem temat.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Rise & Fall - Civilization at War[PROBLEM]
Otóż pobrałem wczoraj pełną wersję gry
Przed wszelkimi dalszymi odpowiedziami, jako admin tego forum jestem zmuszony się zapytać o legalność gry. Czy jest legalna?
-
Tak legalnie, tu jest link:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A czy może wie szanowny Pan Administrator jak rozwiązać problem?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A czy może wie szanowny Pan Administrator jak rozwiązać problem?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Próbowałeś reinstalować (najpierw usunąć, wyczyścić rejestr CCleanerem i ponowna instalacja)?
Czy w dzienniku podglądu zdarzeń po włączeniu gry pojawiają się jakieś błędy?
Czy w dzienniku podglądu zdarzeń po włączeniu gry pojawiają się jakieś błędy?
-
Nie próbowałem, nawet nie wiem jak to zrobić za bardzo.. Mój numer gadu ****** jakbyś był łaskaw mi to wytłumaczyć będę zobowiązany 
Pomagamy sobie na Forum.
me@djohnsc
No dobra, to proszę o pomoc tutaj. CCleaner pobrałem, wyczyściłem ten rejestr tzn przeskanowałem 17 błędów miałem, ale to błędy związane z pozostałościami po odinstalowaniu programów. Teraz zainstalować grę i sprawdzić jeszcze raz tak?

Pomagamy sobie na Forum.
me@djohnsc
No dobra, to proszę o pomoc tutaj. CCleaner pobrałem, wyczyściłem ten rejestr tzn przeskanowałem 17 błędów miałem, ale to błędy związane z pozostałościami po odinstalowaniu programów. Teraz zainstalować grę i sprawdzić jeszcze raz tak?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Teraz zainstalować grę i sprawdzić jeszcze raz tak?
Dziennik zdarzeń znajdziesz poprzez Menu start ->uruchom (lub kombinacja klawisz Windows+R) i wpisanie komendy eventvwr.msc
-
Dobra, dalej jest problem. "An internet connection is required enjoy free, ad-supported game play. Please connect your computer to internet and try again."
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wyłącz firewalla i sprawdź ponownie (może on blokuje)
-
Re: Rise & Fall - Civilization at War[PROBLEM]
Wyłączyłem firewall, problem występuje nadal.
- XMan
1. Otrzymujesz ode mnie wielką pochwałę za dokładny opis problemu, umieszczenie tematu w odpowiednim dziale oraz poprawną pisownię
2. Brak danych odnośnie komputera tzn. system (bit), procesor, pamięć oraz karta graficzna ?
Podaj p/w dane ponieważ gry mają swoje wymagania i będzie łatwiej sprawdzić co jest przyczyną Twojego problemu
Jeżeli nie wiesz to napisz i podamy odpowiedni program diagnostyczny oraz co i jak...
Oprócz tego do dużo gier istnieją tzw. patche / łatki / poprawiające stabilność gry.
PS.
na forum nie ma szanownych, wszyscy jesteśmy na Ty ale z wielkim szacunkiem.
Edit :
CCleaner
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Dodatkowo możesz czyścić dokładniej rejestr programem Eusing Free Registry Cleaner
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Jeżeli masz system XP lub niższy zainstaluj ponownie DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Może wystarczy zmiana sterowników do karty graficznej na nowsze lub starsze - brak danych
Zainstalowałeś odpowiednie sterowniki po formacie do chipsetu swojej płyty głównej - Chipset
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Dodatkowo jeżeli masz system Windows XP :
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne -> Niestandardowe zaznacz tylko 3 pozycje.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-> Zastosuj -> OK -> OK.
Nie używaj Widok -> Miniatury.
Dużo przybędzie na pamięci itd.

2. Brak danych odnośnie komputera tzn. system (bit), procesor, pamięć oraz karta graficzna ?
Podaj p/w dane ponieważ gry mają swoje wymagania i będzie łatwiej sprawdzić co jest przyczyną Twojego problemu

Licencja / cena: Freeware z reklamami(adware)
Platforma systemowa: Windows
Rozsądne wymagania: Pentium 3: 1,5 GHz, 1GB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 3 lub lepsza) , 4 GB HDD
Jeżeli nie wiesz to napisz i podamy odpowiedni program diagnostyczny oraz co i jak...
Oprócz tego do dużo gier istnieją tzw. patche / łatki / poprawiające stabilność gry.
PS.
na forum nie ma szanownych, wszyscy jesteśmy na Ty ale z wielkim szacunkiem.
Edit :
CCleaner
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Dodatkowo możesz czyścić dokładniej rejestr programem Eusing Free Registry Cleaner
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Jeżeli masz system XP lub niższy zainstaluj ponownie DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Może wystarczy zmiana sterowników do karty graficznej na nowsze lub starsze - brak danych

Zainstalowałeś odpowiednie sterowniki po formacie do chipsetu swojej płyty głównej - Chipset

Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Dodatkowo jeżeli masz system Windows XP :
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne -> Niestandardowe zaznacz tylko 3 pozycje.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-> Zastosuj -> OK -> OK.
Nie używaj Widok -> Miniatury.
Dużo przybędzie na pamięci itd.

-
Re: Problem z grą Rise & Fall: Civilizations at War.
Mam procesor Sempron 3000+ 1.8ghz (no właśnie, nie zakładając nowego tematu zadam pytanie o ile mógłbym go podkręcić żeby było bezpiecznie?)
1GB DDR3
Kartę 128 Radeon
Wydaje mi się, że wystarczy taki sprzęt ponad to grałem już przed formatem jak wspomniałem. Nie znalazłem w menedżerze urządzeń takich wykrzykników. Odznaczyłem tamte pola według wskazówek. Na prawdę nie mam już pomysłu co zrobić aby gra odnalazła internet w komputerze który cały czas jest podłączony może jakiś program by to rozwiązał? Zależy mi bardzo na tej grze.
1GB DDR3
Kartę 128 Radeon
Wydaje mi się, że wystarczy taki sprzęt ponad to grałem już przed formatem jak wspomniałem. Nie znalazłem w menedżerze urządzeń takich wykrzykników. Odznaczyłem tamte pola według wskazówek. Na prawdę nie mam już pomysłu co zrobić aby gra odnalazła internet w komputerze który cały czas jest podłączony może jakiś program by to rozwiązał? Zależy mi bardzo na tej grze.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Do podkręcania trzeba zobaczyć co płyta główna potrafi, w sensie czy oferuje blokowanie magistral gdy kręcisz procesorem. No ale tutaj potrzebny jest jej model.
Dodatkowo uruchom program CPU-Z i podaj zrzuty z wszystkich zakładek.
Co z tym podglądem dziennika zdarzeń?
Dodatkowo uruchom program CPU-Z i podaj zrzuty z wszystkich zakładek.
Co z tym podglądem dziennika zdarzeń?
-
Re: Problem z grą Rise & Fall: Civilizations at War.
No ale co mam tam sprawdzić?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak uruchomisz grę jakie błędy występują w tym momencie.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Mam takie coś, na prawdę nie wiem jak sprawdzić te błędy ;/
-- Dzisiaj, 09:22 --
Poradziłem sobie! Wczoraj pogrzebałem trochę w google i znalazłem "XXXX" skopiowałem go i udało się. Dodam, że trzeba włączać grę przez konsolę "run me" a nie przez ikonkę (nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa) może komuś na przyszłość to pomoże.
-- Dzisiaj, 09:22 --
Poradziłem sobie! Wczoraj pogrzebałem trochę w google i znalazłem "XXXX" skopiowałem go i udało się. Dodam, że trzeba włączać grę przez konsolę "run me" a nie przez ikonkę (nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa) może komuś na przyszłość to pomoże.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 12:55 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 3 regulaminu
Powód: Punkt 3 regulaminu
-
- Reklama