Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj

Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Postprzez agnieszka » 21 lis 2009, 17:53

Mam problem z uruchomieniem w/w gry.
Co mam zrobić ?
Obraz cały czas skacze jak ją uruchamiam.
Pomocy :@ :evil:
Ostatnio edytowano 22 lis 2009, 01:56 przez XMan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię.
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez me@djohnsc » 21 lis 2009, 18:10

Problem występuje tylko w przypadku tej gry? Jesteś pewna, że gra jest poprawnie zainstalowana? Wszystkie sterowniki masz wgrane? Sprawdź w menedżerze urządzeń, czy nie ma nigdzie żółtych wykrzykników czy coś w tym stylu. Aby się do niego dostać kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę Mój komputer, następnie wybierz właściwości -> zakładka sprzęt -> menedżer urządzeń.

Pierwszy raz uruchamiasz tą grę czy wcześniej było ok i dopiero teraz problem wystąpił?
Pozdrawiam Kamil :banan:
Avatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
 
Posty: 1131
Dołączył(a): 22 lis 2008, 20:28
Lokalizacja: Ruda Śląska
Blog: Zobacz Blog (3)

Re: problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez XMan » 21 lis 2009, 18:20

Pamiętaj :
1. opisujesz dokładnie swój problem.
2. podajesz wszystkie dane komputera tzn. system / jakie bit, SP /, płytę główną, pamięć, procesor, kartę graficzną, kartę dźwiękową itp. itd.
Znamy pobieżnie problem a reszta 0 :?:
Jeżeli nie wiesz to zainstaluj EVEREST Ultimate Edition
i podaj odpowiednie dane z sekcji Komputer -> Podsumowanie.
Dodatkowo możesz wrzucić screena
+ screena z Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Masz zainstalowany :?:

Najczęstsze problemy z grami :
1. komputer jest za słaby - pamięć, procesor, karta graficzna.
2. nieprawidłowo zainstalowane biblioteki DirectX.
3. nie zgadza się zgodność systemu - PPM / prawym przyciskiem myszki / na ikonkę lub skrót gry
-> Właściwości -> Zgodność -> Uruchom ten program w trybie zgodności z:
4. do gier są tzw. łatki/patche : http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... he+do+gry+
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10066
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez agnieszka » 21 lis 2009, 18:22

niedawno robiłam format komputera ,sterowniki mam problem jest tylko z tą grą -sprawdziłam nie ma żadnych żółtych wykrzykników po zainstalowaniu odrazu nie działała tylko były skaczące biało- czarne paski na monitorze nie mam pojęcia co zrobić :oops:

-- mniej niż minutę temu --

Pole Wartość
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Pole Wartość
Typ procesora AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+

Pole Wartość
Nazwa płyty głównej MSI K8MM-V (MS-7142) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Pole Wartość
Mikroukład płyty głównej VIA VT8380 K8M800, AMD Hammer
Pole Wartość
Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB)
Pole Wartość
Typ BIOS'u Award (07/29/05)
Pole Wartość
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

Re: problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez XMan » 21 lis 2009, 18:50

Wymagania sprzętowe::
- AMD / Intel 2 GHz
- NVIDIA GeForce 6800 / ATI Radeon X850 (co najmniej 128 MB pamięci RAM)
- 512 MB pamięci RAM
- 1GB miejsca na dysku twardym.


Masz za słabą kartę graficzną :(
Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB)

NVIDIA GeForce 6800 / ATI Radeon X850

Możesz jeszcze sprawdzić na innych sterownikach do karty graficznej :
ATI Omega Drivers 3.8.252
lub Catalyst Radeon Display Driver 7.2
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10066
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez agnieszka » 21 lis 2009, 18:58

4. do gier są tzw. łatki/patche : ... he+do+gry+
co mam zrobić z tym :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

-- mniej niż minutę temu --

czy można tylko :oops: kartę graficzną wymienić na lepszą
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

Re: problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez XMan » 21 lis 2009, 19:19

Jak coś radzę to tak aby nikt nie wydawał kasy.
Podaj jaką masz wersję sterowników do karty graficznej a później pomyślimy.
Jeżeli nie pomoże wymiana sterowników to będziemy ,,łatać" grę ;)
Jeszcze dzisiaj będę ją ściągać i sprawdzać na swoim kompie ponieważ muszę zaorać swój ogródek.
Mam słabego neta i chyba dopiero jutro odpalę ciągnik :)
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10066
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez cosik_ktosik » 21 lis 2009, 19:24

To są wymagania minimalne. Ta karta nie ma szans ich dogonić, no ale XMan ma rację, trzeba próbować.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 18096
Dołączył(a): 13 lis 2008, 02:17
Lokalizacja: Szczecin
Blog: Zobacz Blog (8)
 

Re: problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez XMan » 21 lis 2009, 19:33

agnieszka :
możesz podać linki do tej gry ale freeware ostatecznie demo lub starsze wersje ?
Najlepiej w PL bo nie będę wiedzieć jak coś się włącza lub wyłącza i mogę spowodować wypadek.
Nie mogę znaleźć :(
Już dawno nie jeździłem traktorem a teraz mi narobiłaś przez swój temat strasznych chęci ;)
To nie żarty
- mam tylko kartę NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 i jak uruchomię tą grę to lepiej doradzę i będziemy się ścigać :)
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10066
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez agnieszka » 21 lis 2009, 21:06

Po uruchomieniu mam taki komunikat ,,unexpected system exception occured". Kurdę co to znaczy :evil: ale jestem ciemna ch....a gdzie te sterowniki XM-anie.
Pomóż.

-- mniej niż minutę temu --

Wpisz w :google: nazwę gry, tam masz demo i nie tylko - zajefajna gierka :)
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

Re: problem z uruchomieniem LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009

Postprzez XMan » 22 lis 2009, 00:46

unexpected system exception occured


Problem rozwiązany :

lub :
- problem z kartą graficzną :(
Podałem p/w sterowniki do karty graficznej.
Warto jeszcze sprawdzić.
1. Odinstaluj sterowniki do karty graficznej w ,,Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer swoim programem lub CCleanerem
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
3. Zainstaluj inną wersję sterowników do karty graficznej / podałem /
4. Zainstaluj ponownie


Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.

Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne
-> Niestandardowe zaznacz tylko 3 pozycje.

kliknij aby powiększyć :

-> Zastosuj -> OK -> OK.
Jeżeli lubisz/wolisz inny widok to zaznacz jeszcze v Użyj popularnych zadań w folderach.
Komputer będzie dużo mocniejszy :)
Sterowniki są podane w tematach - kliknij na to ,,niebieskie".
Najnowsze
Starsze ATI Omega Drivers 3.8.252
Bezpośredni link
/ jeżeli są w Zip-ie to musisz najpierw wypakować i wyszukać instalkę /.
lub ATI Catalyst 7.2

Pozdrawiam,
XMan.
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10066
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Postprzez seba86mu » 22 lis 2009, 17:35

agnieszka, ja jednak dla karty graficznej Radeon 9550 zalecam zainstalować sterowniki ATI Catalyst 5.8.
Wcześniej jednak odinstaluj obecny sterownik karty graficznej:
Start -> Panel sterownia -> Dodaj lub usuń programy -> ATI Display Driver /usuń/
Uruchom ponownie komputer i zainstaluj powyższy sterownik.

Jeżeli ten zabieg nie pomoże, to Twój komputer nie spełnia wymagań minimalnych dla tej gry.
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Postprzez agnieszka » 24 lis 2009, 17:18

i dalej nie działa :evil: :cry:
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Postprzez cosik_ktosik » 24 lis 2009, 19:40

A może dasz radę pożyczyć lepszą kartę graficzną? Jak zadziała, to nie ma co się dalej raczej męczyć.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 18096
Dołączył(a): 13 lis 2008, 02:17
Lokalizacja: Szczecin
Blog: Zobacz Blog (8)
 

Problem z uruchomieniem gry Landwirtschafts simulator 2009

Postprzez agnieszka » 13 gru 2009, 09:06

czy gra z takimi parametrami będzie dzialała w moim komputerze paramwtry gryWymagania sprzętowe:

? OS Windows XP/Vista

? CPU: Pentium IV 2 GHz

? Ram: 1 GB

? Karta graficzna: Nvidia Geforce 6800, ATI Radeon X850 lub lepsza

? Karta muzyczna: kompatybilna z DirectX 9

? CD-Rom: 2x lub lepszy

? HD: 1 GB
a to moje dane :
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Pole Wartość
Typ procesora AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+

Pole Wartość
Nazwa płyty głównej MSI K8MM-V (MS-7142) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Pole Wartość
Mikroukład płyty głównej VIA VT8380 K8M800, AMD Hammer
Pole Wartość
Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB)
Pole Wartość
Typ BIOS'u Award (07/29/05)
Pole Wartość
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
PROSZĘ O RADĘ
Avatar użytkownika
agnieszka

Użytkownik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 09 paź 2009, 21:06
Kasa: 20.00
 

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Gry



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość