Witam
Mam problem z grą Test Drive Unlimited, gdy ją uruchamiam robi się kolejno czarny ekran potem gra wraca do pulpitu z błędem że aplikacja przestała działać i musi zostać zamknięta znalazłem pewne rozwiązanie które wyjaśnia że należy usunąć plik radial.cdb który jest w folderze "C:\ProgramData\Test Drive Unlimited" usuniecie tego pliku dało chwilowo rozwiązanie problemu, ale przy następnej próbie uruchomienia gry nawet to nie pomagało wyłączenie ochrony rezydentnej Nortona Internet Security 2012 też przez chwile pomagało tj dwa razy mogłem uruchomić grę, ale później były znowu problemy.
Grę mam w wersji 1.66A+ Megapack oczywiście oryginał, a moja konfiguracja komputera
AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz Ge Force 9600GT, pamięć ram 6GB Windows 7 x64 SP1 wersja sterownika graficznego 285.62
Problem z uruchomieniem Test Drive Unlimited
- rokko
- Kontaktowanie:
Daj do analizy dzienniki podglądu zdarzeń
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Proszę tu ten dziennik Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rokko
- Kontaktowanie:
Widzę że dość skąpy ten dziennik, przefiltrowany, nie było w nim innych błędów tylko ten jeden?
Dysponując tymi informacjami mogę poradzić...
1. Zaktualizuj system, zainstaluj wszelkie łatki.
2. Uruchom program w trybie zgodności z systemem Vista lub XP.
3. Dokonaj update bądź downgrade sterownika grafiki i sprawdź jak będzie wyglądała sytuacja.
Dodatkowo profilaktycznie wykonaj skan systemu programem antywirusowym, użyj np. Dr. Web CureIt.
Dysponując tymi informacjami mogę poradzić...
1. Zaktualizuj system, zainstaluj wszelkie łatki.
2. Uruchom program w trybie zgodności z systemem Vista lub XP.
3. Dokonaj update bądź downgrade sterownika grafiki i sprawdź jak będzie wyglądała sytuacja.
Dodatkowo profilaktycznie wykonaj skan systemu programem antywirusowym, użyj np. Dr. Web CureIt.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Jak skąpy?? wysłałem tylko to co dotyczyło tego konkretnego programu niewiele można z tego dziennika zdarzeń wyczytać mogę wysłać co konkretnie potrzeba bo sugerowałem się tym co było napisane w tym linku co wysłałeś w poprzednim poście
System mam aktualny z wszystkimi aktualizacjami z SP1 DirectX najnowszy downgrade sterowników graficznych może coś dać przekopałem w tym celu forum Nvidii i znalazłem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników szkoda że nie napisał tam wersji z jakiej się cofną było by łatwiej
Trybu zgodności z XP/Vistą próbowałem wcześniej zanim założyłem ten temat i bez zmiany
System mam aktualny z wszystkimi aktualizacjami z SP1 DirectX najnowszy downgrade sterowników graficznych może coś dać przekopałem w tym celu forum Nvidii i znalazłem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników szkoda że nie napisał tam wersji z jakiej się cofną było by łatwiej
Trybu zgodności z XP/Vistą próbowałem wcześniej zanim założyłem ten temat i bez zmiany
- XMan
AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz Ge Force 9600GT, pamięć ram 6GB Windows 7 x64 SP1 wersja sterownika graficznego 285.62
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Rekomendowane wymagania sprzętowe:
Procesor: Core 2 Duo 2.2 GHz lub Athlon X2 4400+
Pamięć operacyjna: 2 GB
Karta grafiki: GeForce GTX 280 lub Radeon HD 4870
Dysk twardy: 14 GB
System operacyjny: Windows XP/Vista/7
Inne: dziesięcioprzyciskowy kontroler (pad Xbox 360 lub Logitech Dual-Action), połączenie z Internetem, Microsoft .NET 3.5
- nie za słaby procesor lub karta graficzna ?
A może są jeszcze do tej gry jakieś łatki/patche ?
Sprawdzałeś ?
wersja sterownika graficznego 285.62
Sprawdzałeś starsze sterowniki ?
-
Phenom II X4 955 3.2Ghz za słaby procesor , karta graficzna nie wydaje mi się. Mowa jest o TDU 1 a nie 2
na tych sterownikach 285.62 znajomy mówi że grał i nie ma żadnych problemów to musi być coś innego
Edit
Zrobiłem pewien test usunąłem sterowniki graficzne producenta 285.62 i zainstalowałem systemowe WDM gra się za każdym razem uruchamia i nie ma problemów uruchamiałem ją tak z 4-5 razy, ale później zainstalowałem znowu 285.62 efekt gra się od razu wysypała nawet na wersji 280.26 też był problem. Znajomy z kartą 9600GT nie ma problemów na 285.62 na Windows 7 x64 ma ktoś jakiś pomysł ??? bo to mnie zastanawia dlaczego się tak dzieje
Na 275.33 działa
ma ktoś na to logiczne wytłumaczenie???

Edit
Zrobiłem pewien test usunąłem sterowniki graficzne producenta 285.62 i zainstalowałem systemowe WDM gra się za każdym razem uruchamia i nie ma problemów uruchamiałem ją tak z 4-5 razy, ale później zainstalowałem znowu 285.62 efekt gra się od razu wysypała nawet na wersji 280.26 też był problem. Znajomy z kartą 9600GT nie ma problemów na 285.62 na Windows 7 x64 ma ktoś jakiś pomysł ??? bo to mnie zastanawia dlaczego się tak dzieje
Na 275.33 działa

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sterowniki sterownikom nie są równe, ciągle coś w nich zmieniają optymalizując. Musieli coś usunąć potrzebnego.
-
- Reklama