Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post06 maja 2014, 18:34

a moja to taka sama tylko że od galaxy ale obie są tak naprawdę Nvidia z tym że twoja chyba ma lepsze chłodzenie
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post06 maja 2014, 18:40

Ja od razu bym na tego Gitka założył wentylator. Mam manie chłodzenia, nawet dla siebie kupiłem wentylator pokojowy :D
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8218
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post06 maja 2014, 18:41

LupeR pisze:Ja od razu bym na tego Gitka założył wentylator

chciałem opaskami załozyc ;D ale teraz mam manie ciszy w kompie a dodatkowy wentylator to szum :D mimo pasywnego chlodzenia nie ma wysokich temp.

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post06 maja 2014, 18:57

to możesz kupić jeszcze taki potencjometr do wiatraka:
Obrazek

sam mam i jest świetny
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Piecka

Użytkownik
Posty: 258
Rejestracja: 23 lip 2012, 11:12

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 13:40

Po modernizacji komputera mój sprzęt wygląda tak:
Płyta główna: MSI FM2-A55M-P33 FM2 AMDA55 2DDR3 RAID/GLAN uATX
Zasilacz: Thermal Take 450 W
Dysk Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 3.2 SATAIII 16MB 7200rpm
Pamięć RAM 8GB (nie wiem jaki rodzaj/ prędkość i czy ma to wpływ jakiś na działanie gier)
Procesor AMD A8-6600K APU 4 x 3.9 GHz
Karta graficzna: ASUS Radeon R7 260x 2 GB GDDR5 OC

Czy przy takiej konfiguracji będę mógł pograć w miarę nowsze gry na niskich/ średnich ustawieniach? Bo na razie mam wrażenie, że gry nie działają tak jak powinny... Jaka może być tego przyczyna?
Może nieaktualny DirectX (nie wiem jak sprawdzić/ przeinstalować)
Może wysoka temperatura karty spowodowana bałaganem w obudowie (muszę pospinać kable od nowego zasilacza i wstawić dodatkowy wiatrak)

Może brak jakichś składników itd, nie mam pojęcia... (chodzi mi o te wpisy na zdjęciu, może coś nieaktualne, coś usunąć itd? )
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dodam, że komputer regularnie czyszczę CCleanerem, rejestr, skanuję MBAMem, dyski nie są zapchane...

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 13:53

@Piecka

Jakie to są gry z którymi masz problemy ?
Sprawdzałeś uruchomienie gier w innych trybach zgodności ?

Wrzuć screena z:
Start --> Panel sterownia --> System.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piecka

Użytkownik
Posty: 258
Rejestracja: 23 lip 2012, 11:12

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 14:49

Np Assasin's Creed IV. Zoptymalizowałem przez AMD Gaming Evolved - opcja wydajność - dało wszystkie ustawienia na low + rozdzielczość 800x600....
Później dałem rozdzielczość 1366x768 i wszystko na low, miałem przy włączonym frapsie 30-40 fps

To samo w Call of Duty Black Ops, a gra zdecydowanie mniej wymagająca.

screen ( o to chodziło ? ) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

A co powiesz XMAN o tych zainstalowanych Miscrosoft Redistribulate, bo nawet specjalnie nie wiem co to jest. Instalowałem zawsze razem z grami, bo myślałem, że jest wymagane do poprawnego działania.

-- 09 lip 2015, 14:49 --

edit: zrobiłem skanowanie MBAMem, znalazło 54 zagrożenia :shock: może to też było przyczyną...

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 15:00

edit: zrobiłem skanowanie MBAMem, znalazło 54 zagrożenia :shock: może to też było przyczyną...

Może być :(
Załóż temat w dziale Bezpieczeństwo
- opisz dokładnie problem i wrzuć logi/raport z MBAM
oraz
dodatkowo z:
FRST --> bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html

Logi/raporty wklejasz na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko linki do nich.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piecka

Użytkownik
Posty: 258
Rejestracja: 23 lip 2012, 11:12

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 15:04

@XMan

A co sądzisz o bałaganie w jednostce i wysokiej temperaturze karty (mam miejsce na dodatkowy wiatrak w obudowie mogę go wstawić )

I o tych wpisach Microsfort Redistribulate??


Z MBAMu nie wiem czy znajdę raport, bo już pousuwałem wszystkie pliki :/

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post09 lip 2015, 15:16

Z MBAMu nie wiem czy znajdę raport, bo już pousuwałem wszystkie pliki :/


Przeskanuj komputer za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy
Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Język PL --> Settings --> General Settings --> Language --> Polish
Zaktualizuj program oraz bazę wirusów.
Przeskanuj komputer...
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
Wrzuć z niego raport/loga.

Dodatkowo z:
FRST --> bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html

Logi/raporty wklejasz na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko linki do nich.

Załóż temat w dziale Bezpieczeństwo
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Niezauwazalny

Użytkownik
Posty: 212
Rejestracja: 30 cze 2015, 11:15

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post23 sie 2015, 15:10

Czy Wiedżmin 2 Zabójcy Królów Edycja Rozszerzona pójdzie mi na laptopie HP 250 Procesor intel core i3 1.80GHZ,4GB RAM,zintegrowana karta graficzna Intel hd graphics 4000 (jakieś ponad półtora gigabajta). :o .Detale mogą być średnie najlepiej,oczekuję płynności rozgrywki :? :| :woot:

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post23 sie 2015, 16:13

Zdaję się że na najniższych pograsz ale nie wiem czy to będzie płynna rozgrywka.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

JKowalski92

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 lut 2016, 13:32

Pytanie 'Czy gra mi pójdzie?'. Przeczytaj zanim napiszesz!

Post26 lut 2016, 14:02

Będziesz miał 20-25 fps, a 30 to takie minimum i granica kiedy brak płynności przestaje irytować (choć oczywiście to zależy dla kogo, niektórzy potrzebują 1080p i 60 k/s i jeszcze im mało ).



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość