twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
Bangaru

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2017, 15:50

twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Post14 kwie 2017, 15:57

Mam ostatnio spory problem związany z grą Twierdza HD. Zakupiłem dwie pierwsze części Twierdzy (wszystkie wymagania są spełnione). Niestety próba jej uruchomienia kończyła się czarnym ekranem oraz komunikatem "out of frequency". Po krótkich poszukiwaniach dowiedziałem się, że to wina zbyt wolnego odświeżania ekranu. Niestety podkręcenie odświeżania z 60 do 75 nie dało oczekiwanych* rezultatów. Próbowałem poszukać odpowiedzi w pomocy technicznej steam, lecz okazało się, że ta gra nie jest przez nich obsługiwana**. Czy ktoś wie jak można to naprawić? Od razu mówię, że próbowałem już odinstalować i zainstalować.




*żadnych
**co za jakość

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Post14 kwie 2017, 16:36

Do gry są patche, zainstalowane ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdzałeś na większej lub mniejszej rozdzielczości ekranu ?
Sprawdzałeś uruchomienie gry w innych trybach zgodności ?

Klik PPM (prawym przyciskiem myszki) na ikonkę lub skrót gry
--> Właściwości --> zakładka Zgodność
--> Tryb zgodności --> Uruchom ten program w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3)
lub Vista - Zastosuj - OK.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2658
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Post14 kwie 2017, 19:02

Sprawdź także na trybie zgodności z Win 98.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Bangaru

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2017, 15:50

twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Post14 kwie 2017, 20:22

Korzystam z wersji steam. Po instalacji coś zaczęło się aktualizować. Zapewne były to patche. Włączyłem rozdzielczość 1280 na 1024 i odświeżanie ekranu 75 Hz. Próbowałem zmienić zgodność na viste lub XP, lecz nie przyniosło mi to żadnych rezultatów. Zastanawiałem się nad modyfikacją plików konfiguracyjnych. Niestety okazało się, że takowe nie istnieją/nie mogę ich znaleźć/są napisane zbyt mętnym językiem.

------------------------------------------------
EDIT
Sprawdziłem tryb zgodności z WIn 98. Zaczęło działać. Dziękuje za pomoc
---------------------------------------------------------------------------
EDIT 2
Okazało się ,że kiedy grafika zaczęła się słuchać dźwięk zaczął przycinać.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

twierdza HD nie wyraża chęci współpracy

Post15 kwie 2017, 00:28

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Gry”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość