Pierwszy aparat- hybryda czy lustrzanka?
- Agent P
Witam. Zacząłem zastanawiać się nad rozpoczęciem zabawy z fotografią i w związku z tym mam wątpliwości co do tego czym pstrykać. Sam nie wiem na ile mnie to wkręci, jaka dziedzina mnie najbardziej zainteresuje. Więc raczej bez sensu zaczynać od lustrzanki. Zastanawiam się czy Waszym zdaniem Fuji hs10 sprawdzi się na początek focenia? Czy lepiej wybrać inny model?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Fajny aparatek, polecam na optyczne poczytać Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik
Pozdrawiam, cosik_ktosik
- Agent P
W zasadzie to tak myślałem o tym tylko wolałem się upewnić, a na lustrzankę w sumie przyjdzie czas jak już bede wiedział czy mnie to wkręci i zdecyduje się na konkretną dziedzine
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Lustrzanka to już wydatek ponad 2500 zł, a jeszcze nie uzyskasz takich efektów, bo obiektyw kitowy to zaledwie 18-55 czyli 3.5x zoom.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik
Pozdrawiam, cosik_ktosik
-
P
Wiem, że trochę robiony "pod Lumixa" ale faktycznie, hybrydy to przyszłość - jakość lustrzanki w rozmiarze (i niebawem cenie) kompakta.
Z
Persektywistycznie to już chyba hybryda, polecam ciekawy filmik: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówAgent P pisze:Witam. Zacząłem zastanawiać się nad rozpoczęciem zabawy z fotografią i w związku z tym mam wątpliwości co do tego czym pstrykać. Sam nie wiem na ile mnie to wkręci, jaka dziedzina mnie najbardziej zainteresuje. Więc raczej bez sensu zaczynać od lustrzanki. Zastanawiam się czy Waszym zdaniem Fuji hs10 sprawdzi się na początek focenia? Czy lepiej wybrać inny model?
Wiem, że trochę robiony "pod Lumixa" ale faktycznie, hybrydy to przyszłość - jakość lustrzanki w rozmiarze (i niebawem cenie) kompakta.
Z
Ostatnio zmieniony 14 gru 2012, 22:09 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: A na reklamę była zgoda? Nie, to do widzenia z linkami
Powód: A na reklamę była zgoda? Nie, to do widzenia z linkami
-
Jedynie lustrzanka najlepszy efekt osągniesz
- anuśka
Ja bym zaczęła od hybrydy ... też tak zaczynałam, bo nie wiedziałam czy mi się spodoba. Teraz to już mam porządną lustrzankę. Dla początkującego fotografa to mógłby być takie hybrydy:
Canon Powershot
Samsung WB110 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Canon Powershot
Kod: Zaznacz cały
http://aparaty-cyfrowe.nowepromocje.eu/sprawdz-canon-powershot-sx400.html
Samsung WB110 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
A ja uważam, że jak kogoś stać, to niech od razu zainwestuje w lustrzankę, bo w zmiennej optyce zabawa!
-
- Reklama