Pozdrawiam,
Muszę zainstalować na notebook'u windowsa xp. Czy możecie podać mi adres strony z xp home edition który będę mógł odpalić jako oem z klucza, którego mam na kompie. Nie wiem dlaczego wszystkie, które próbowałem zainstalować nie wchodzą. Będę próbował z wintoflash z waszymi wskazówkami. Jeszcze raz proszę o adres spod którego mogę sciągnąć xp home. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
P.S.
Próbuję zgrywać xp z pliku iso na pendrive.
Problem mam z tym, że wintoflash nie widzi wszystkich plików z folderów gdzie zapisany jest xp. Sprawdziłem co jest na penie a tam tylko część systemu nie ma wszystkich plików. Wszystko skopiowane przez winto flash.
Zaczął się instalować system, ale nagle pojawił się blue screen i teraz nic. Proszę o pomoc bo sam nie daje rady.
Nie pojawia się nawet POST jest tylko wciśnij F2 do Biosu albo Tab do wiadomości a potem czarny ekran i migający kursor. Udało się drugi raz
Technical information: Stop 0x0000007E (0xC0000005, 0xF75DE0BF, 0xF7A2A208, 0xF7A29F08)
PCI Sys - adress F75DE0BF BASE AT F75D7000, DATESTAMP 3B7D855C. Taką dostaje informację.
-- 22 cze 2012, 20:39 --
Mam wrażenie, że system w całości nie nagrywa się na pendrivie. Program wintoflash nie widzi wszystkich plików, chyba, że przerabia pliki z folderów, tak, że po sprawdzeniu zawartości pena po nagraniu na niego xp'eka wygląda on na nim zupełnie inaczej.
-- 22 cze 2012, 21:09 --
Blue screen włącza się kiedy powinien uruchomić się windows teraz mam to już cały czas.
-- 22 cze 2012, 21:36 --
Pojawia się ekran i na nim 1st, text mode setup <Boot from flash again after finish>
2nd, GUI mode system , continue setup + 1st start of windows
Po 1 jest opisany wyżej blue screen, po 2 Nie można uruchomić systemu Windows z powodu sprzętowego błędu konfiguracji dysku Nie możńa dokonać odczytu ze wskazanego dysku startowego. Sprawdź ścieżkę oraz dysk. Sprawdź w dokumentacji systemu windows oraz w instrukcji obsługi sprzętu dodatkowe informacje na temat konfiguracji dysku. Jeszcze raz proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Adres strony skąd można pobrać xp
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, jak rozumiem sam klucz jest legalny?
Jesteś może studentem?
Jesteś może studentem?
-
Oczywiście, że klucz jest legalny. Jest naklejka z kluczem oem. Po prostu strasznie się męczę. Nie mogę nigdzie znaleźć windows'a xp, gdzie w czasie instalacji mogę załadować klucz z obudowy. Jeżeli znacie adres pomóżcie. Jeszcze do tego komputer zachowuje się kapryśnie. Nie jestem studentem. Dawno skończyłem studia. Pozdrawiam.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Może szybciej będzie po prostu pożyczyć od kolegi/koleżanki taką płytę i podać swój kluczyk?
-
- Reklama