Antywirus Norton - dylemat dotyczący wyboru wersji

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Darek24

Użytkownik

Post05 kwie 2011, 10:05

Witam mam zamiar kupić antywirusa firmy symantec i się trochę pogubiłem bo tam podają 3 wersje " Norton 360 w wersji 5.0" - " Norton? Internet Security 2011 " i Norton? AntiVirus 2011.
Nie wiem które lepsze mógł by mi ktoś pomóc z wyborem bo nie rozumiem czym się rożni na przykład Norton 360 od Norton antivirus i co to jest to Internet Security 2011 też antywirus ...

Kolega z pracy mi doradził właśnie żeby kupić antywirusa od symanteca ale ja się pogubiłem.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 10:05 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2011, 22:46

Antywirus to sam program do usuwania szkodników. Internet Security to dodatkowo Firewall. Norton 360 to cały pakiet z innymi aplikacjami jak ta do tworzenia kopii zapasowej Norton Ghost.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Darek24

Użytkownik

Post08 kwie 2011, 09:37

Ok dzięki już wiem co i jak doczytałem się :D

joankow

Użytkownik

Post30 cze 2011, 08:57

A propos Norton. Od zeszlego roku mam Norton 360 Premier Edition i bylam zadowolona. Po przedluzeniu w zeszlym tygodniu wydaje mi sie ze nie chroni tak jak powinien- komuter powolniej chodzi i dzis np sam sie zresetowal. Ale do rzeczy.. Czy moglabym zainstalowac dodatkowy antywirus (np Avast lub jakis inny darmowy a w miare dobry jaki polecacie?) Pytam o dodatkowa instalke bo nie wiem czy tak mozna. Od jedej osoby slyszalam ze tylko jeden antywirus musi byc , inna mowi ze lepiej podwojny bo jak jeden nie wylapie to drugi napewno. Byc moze pytanie banalne ale nie wiem co robic..

marsellus

Użytkownik

Post30 cze 2011, 14:54

Myślę że instalacja antywirusa to nie najlepszy pomysł. Sprawdź kompa skanerami na żądanie, czyli Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (pobierasz odpowiednią wersję dla twojego systemu 32 lub 64 bitową- program nie wymaga instalacji) , Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Przeskanuj kompa i jeśli nic nie znajdą to pewnie nic niema :jupi: . Co do dwóch antywirusów koło siebie to można doistalować jakiś działający w chmurze np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale jeśli nie ma takiej potrzeby to nie ma sensu.

joankow

Użytkownik

Post30 cze 2011, 16:07

Wlasnie przeskanowalam kompa za pomoca Malwarebytes i nic nie znaleziono :jupi: dzieki serdeczne marsellus:)

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post30 cze 2011, 16:13

joankow,tego się nie praktykuje. (Instalacja dodatkowych antywirusów - posiadając taki pakiet).
Ale jeśli koniecznie chcesz wiedzieć coś więcej na ten temat, skontaktuj się ze Stukot (na tym forum via PW)
Ona ma ogromne doświadczenie w tej dziedzinie. :D
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”