Witam
Chciałem was zapytać, czy powstał jakiś program który potrafi uruchomić wyłączony (nie uśpiony!) komputer, czy jest to możliwe jedynie poprzez ustawienia w BIOS'ie przy niektórych płytach głównych ???
Płyta główna: Gigabyte M52L -S3P; System: Windows XP
Automatyczne włączanie komputera
- samel15
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
- LupeR
Najlepszym rozwiązaniem jest stan hibernacji i ustawienie uruchamiania przez program spod Windowsa.
Raczej nie ma,do działania programów potrzebny jest włączony komputer.
Niektóre płyty główne w BIOS-ie mają w zakładce Power Management Setup opcję Power-On by Alarm czy jakoś tak,ustawiasz dzień i godzinę,powinien się wtedy włączyć ale nigdy tego nie próbowałem.
samel15 pisze:czy powstał jakiś program który potrafi uruchomić wyłączony (nie uśpiony!) komputer
Raczej nie ma,do działania programów potrzebny jest włączony komputer.
samel15 pisze:czy jest to możliwe jedynie poprzez ustawienia w BIOS'ie przy niektórych płytach głównych ???
Niektóre płyty główne w BIOS-ie mają w zakładce Power Management Setup opcję Power-On by Alarm czy jakoś tak,ustawiasz dzień i godzinę,powinien się wtedy włączyć ale nigdy tego nie próbowałem.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- lewy
Jest taki program, widziałem go u administratora serwera, miał możliwość włączenia wszystkich komputerów jednocześnie, wyłączenia ich oraz włączania/wyłączania tylko wybranych maszyn. Niestety nie pamiętam nazwy ale chyba był on firmy HP.
- Lena
chyba chodzi o takie coś 

Kod: Zaznacz cały
http://download.komputerswiat.pl/internet-i-sieci/wake-on-lan/wake-on-lan-ex-2
- mensajero
Przepraszam za odswiezenie tematu, ale moze komus przyda sie program o nazwie KM WakeUp. Nie potrafi on co prawda wlaczyc komputera gdy jest on wylaczony, ale mozemy sobie ustawic wstrzymanie systemu np. o 2 nad ranem i pobudke o 7 rano. Program jest tak banalny w obsludze, ze nie wymaga instrukcji obslugi, a oferuje naprawde fajne mozliwosci.
Moge zapytac po co Ci wlasciwie program do uruchamiania wylaczonego komputera? Gdy komputer jest uspiony, wentylacja przestaje dzialac i pracuje bezszelestnie, zupelnie tak jakby byl wylaczony.
Moge zapytac po co Ci wlasciwie program do uruchamiania wylaczonego komputera? Gdy komputer jest uspiony, wentylacja przestaje dzialac i pracuje bezszelestnie, zupelnie tak jakby byl wylaczony.
- lewy
Ale zawsze pobiera prąd co w długim okresie czasu jest odczuwalne, a poza tym teraz mamy sporo burz.
-
- Reklama