Błąd 0xc000007b

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 07:51

Witam.
Ostatnio robiłem format(wcale nie ma tematu o tym) i teraz przy próbie uruchomienia gry wyskakuje mi
Aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc000007b.
Instalowałem najnowszego Direxa, .net, C++,Vcred, bez rezultatów. Google też nie pomogło.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 11:37

Wszystkie sterowniki zainstalowane ?
Zainstalowany Chipset oraz Service Pack 1 ?
Aktualizowałeś system przez Windows Update ?

Wrzuć screeny/zrzuty ekranu z:
1. Programy i funkcje (wszystko)
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne
3. Start --> Panel sterowania --> System
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 11:55

Windows aktualizowany a jesli chodzi o chipset
djkamil09061991 pisze:Na starszych systemach był ważniejszy, na win 7 wszystkie sterowniki posiada już sam system, nie podałem chipsetu ponieważ producent płyty pod win 7 64 bit go nie udostepnia chodz pewnie mozna go znalezc z tym ze jak nie ma problemów z niczym to raczej nie trzeba :)

(systemy-operacyjne/zmiana-z-32-na-64bit-z-oryginalnym-windowsem-t31667.html#postingbox)

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Programy i Funkcja
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Menedżer
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników System

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:08

Na jakiej grze występuje ten błąd ?
Na wszystkich czy tylko na jednej ?
Sprawdź inne sterowniki do karty graficznej.
Najnowsze oraz starsze które czasami bywają lepsze.

2 GB. RAM.

na system 64-bit. to chyba lekka przesada :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:13

Bogactwo. Na szczęście za niedługo dokupuje z 2, 4 albo 16(żartuje za biedny jestem).

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:17

Jak za mało pamięci to mogłeś zainstalować Windows 7 32-bit ;)
Na jakiej grze występuje ten błąd ?
Na wszystkich czy tylko na jednej ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:23

Właśnie nie dawno zmieniałem z 32 na 64. Na razie na 1 w grze(mam tylko 2).

A tak okazyjnie czym się kierować przy kupnie ram?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(tak, tak jeszcze mi nie pójdzie ale przypominam że dokupuje ramy)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2014, 12:32 przez Revasion, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:51

Jaka to jest gra ?

Core i7 3.4 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 670 lub lepsza), 40 GB HDD, Windows 7/8 64-bit

Wymagania :shock:
Nie wiem czy samo dołożenie RAM-u pomoże ?
Do tego liczy się jeszcze procesor oraz karta graficzna...
Wolałbym zrezygnować z tej gry ze względu na wysokie koszty.

Jaką masz płytę główną ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8226
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 12:53

Revasion pisze:tak jeszcze mi nie pójdzie ale przypominam że dokupuje ramy)

Jeśli masz:
Graficzna-NVIDIA Ge Force GT 630

z tego twojego innego tematu i pewnie jakiś 2-rdzeniowy procek to możesz pomarzyć o tej grze, gdzie minimalne wymagania to:
System operacyjny: Windows Vista/7/8 (64-bitowy)
Procesor: Intel Core i5-750 2,67 GHz lub AMD Phenom II X4 965 3,4 GHz
Pamięć RAM: 4 GB
Karta grafiki: GeForce GTX 560 lub Radeon HD 6950
Wolne miejsce na dysku: 25 GB
Inne: DirectX 11, szerokopasmowe łącze internetowe

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 13:35

Jak widać gra nie warta świeczki.
Co najwyżej to możesz jedynie dołożyć minimum 2 GB. RAM-u...
A tak okazyjnie czym się kierować przy kupnie ram?

Zainstalowaną obecnie pamięcią oraz obsługiwanymi pamięciami przez płytę główną.
Podaj jakie masz pamięci i nazwę płyty głównej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 15:54

Nie ma to jak sprowadzenie na ziemi gdzieś z okolic orbity Jowisza.
Aczkolwiek do końca z wami się nie zgodzę. Kolega(serio mam kolegę)procesor 2.4, 4gb ramu i ta sama karta graficzna i
jakoś nie widziałem żeby jakoś mu lagowało.
Wracając do ram.
Karta głowna: Gigabytes M61SME-S2L
Aktualnie: DDR2

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8226
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 16:12

Jakos nie chce mi sie wierzyć, cytuje wpis dotyczący twej karty:
Nvidia prezentuje nowe (stare) karty graficzne. Gracze powinni omijać je szerokim łukiem!

są to biurowe karty nie nadające sie do gier, jeszcze jak na ddr 3 to amen.
Fakt można odpalić takie gry jak bf3, dirt 2 , crysis 3 nawet ale na low i w małych rozdziałkach.
Więc może udało mu się odpalić ale czy to bedzie grywalne.
No ale skoro chcesz sam sie przekonac :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 16:19

Aktualnie: DDR2

Ilość na slotach ?
Jaka marka oraz MHz ?

2 złącza pamięci do 8 GB DDRII
Obsługa dwu kanałowej pamięci DDRII 800 / 667 / 533 / 400 DIMM
Obsługa pamięci 1.8V DDRII DIMM

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gigabytes M61SME-S2L

Obsługiwane pamięci przez tą płytę:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wg. mnie najlepsze będą Kingston .

Czy wiesz ile będzie kosztować modernizacja komputera aby ta gra działała prawidłowo z tym sprzętem :?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Revasion

Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 20 sty 2014, 08:37

Błąd 0xc000007b

Post14 paź 2014, 18:34

Miałem napisać wcześniej ale net mi zdechł.
Mam 1 kostke 2GB na 2 wejścia. Marka bodajże z Kingstona ale nie gwarantuje.
Screen z CPU-Z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeśli chodzi o koszty to ramy na pewno z 2GB dokupię(150-200zł)
Procesor 2.4 załatwię sobie od znajomego, przynajmniej do czasu kiedy uzbieram na lepszy.

A wracając do tematu nadal mam ten błąd.:\



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości