CCleaner się wyłącza, menu start źle działa

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
artur864

Użytkownik

Post03 cze 2009, 20:01

Witam,mam problem z menu start.Klikam menu start potem panel sterowania,wyświetla mi to menu panela sterowania ale zanim wybiorę żądaną opcję całe menu start znika.Czym może być to spowodowane?Jeszcze jedna podobna sprawa,mam zainstalowany program ccleaner i jak go włączę to do trzech sekund sam się wyłączy.Jeśli to możliwe proszę o szybką pomoc.Z góry dziękuję.Dodam jeszcze że komputer jest po formatowaniu i mam wszystkie sterowniki
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 20:48 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 23:39

Daj do analizy dzienniki system oraz aplikacje wg. tej instrukcji. Spakowane dzienniki wrzuć na jakiś hosting np. wikisend.com lub speedyshare.com W treści posta podaj tylko link do spakowanych dzienników.

Przeskanuj system za pomocą:
-> Spyware Doctor Starter Edition
-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Re: CCleaner się wyłącza, menu start źle działa

Post04 cze 2009, 12:38

Zrób to co proponuje p/w @rokko.
Jeszcze jedna podobna sprawa,mam zainstalowany program ccleaner i jak go włączę to do trzech sekund sam się wyłączy.Jeśli to możliwe proszę o szybką pomoc.

Sprawdż na dużo starszych wersjach CCleaner.
/ dotyczy starszych komputerów /.
Podobny temat : /viewtopic.php?f=34&t=1564&st=0&sk=t&sd=a
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

artur864

Użytkownik

Post10 sty 2010, 19:44

Wiem że dużo czasu minęło ale nadal mam ten sam problem i to na innym kompie ponieważ zmieniłem go.Daję te dzienniki do sprawdzenia jeżeli mogli byście zerknąć na nie był bym wdzięczny.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Re: CCleaner się wyłącza, menu start źle działa

Post10 sty 2010, 22:50

Generalnie nic ciekawego w tych dziennikach nie ma. W dzienniku aplikacje są same ostrzeżenia, błędów brak. W dzienniku system są blędy dotyczące m.in. usługi InCD Helper (najlepiej ją całkiem zdezaktywować w Autoruns jak nie używasz).

Zauważyłem też błąd:
Windows Setup encountered non-fatal errors during installation. Please check the setuperr.log found in your Windows directory for more information.

Czyli podczas instalacji wystąpiły o jakieś błędy (nie były to błędy krytyczne) i wszystkie informacje odnotowano w pliku setuperr.log Warto ten pliczek sobie przeczytać, ponieważ może zawierać istotne informacje.
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

artur864

Użytkownik

Post12 sty 2010, 17:18

A gdzie znajdę ten plik żeby go przeczytać?Nie mogę go nigdzie znależ,nawet tego błędu w podglądzie zdarzeń nie mogę znaleź.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 sty 2010, 17:24

Plik setuperr.log powinien być w C:\Windows

Wpisz w Start -> Uruchom

Kod: Zaznacz cały

%systemroot%\setuperr.log

artur864

Użytkownik

Post12 sty 2010, 17:36

W żaden sposób nie mogę go znaleź. :@

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 sty 2010, 18:17

Być może plik został już usunięty.

Przypominam, że oprogramowanie czyszczące typu CCleaner, Odkurzacz czy CleanGP pliki LOG klasyfikuje jako zbędne i do usunięcia. Jeżeli używałeś tych programów, a z tego co widzę tak, plik został sklasyfikowany jako "śmieć" i został usunięty przez dany program.

artur864

Użytkownik

Post12 sty 2010, 18:33

I to wszystko wyjaśnia.Ok dzięki.Ale nadal jest to samo.Jakiego antywirusa moglibyście mi polecić?Oczywiście darmowego bo nie chce za to płacić.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 sty 2010, 20:44

Avira lub Avast.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

artur864

Użytkownik

Post13 sty 2010, 21:10

No więc tak,wczoraj ziągłem z neta AVASTA i okazało się że mam tak zarażonego kompa że szok.Sprawdzanie dysków i usuwanie zarażonych plików przy starcie systemu trwało 40 minut.No i efekty super,nie ten komputer.I problem z menu start i z ccleanerem ustąpił.Jeżeli na przyszłość mogę komuś coś doradzić to zanimm zaczniecie szukać pomocy specjalistów itp.to najpierw proponował bym dokładne sprawdzenie systemu antywirusem.Przekonałem się na własnej skórze.Avast rozwiązał wiele problemów.Dziękuję wszystkim za pomoc.Dla mnie ten temat jest zakończony. :jupi:

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”