CorelDRAW problem przy instalacji
-
Witam. Po zakończeniu pracy kreatora instalacji wyskakuje mi że się nie powiodło lub błąd 4 co może być przyczyną ? Czytałem że podczas instalacji trzeba odłączyć net i zaporę, wyłączyć antywirusa.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 12:56 przez XMan, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
Powód: poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
- rokko
- Kontaktowanie:
Zastosuj się do Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i spróbuj ponownie zainstalować.
Jeżeli wyskoczy błąd proszę zrobić screen.
Oprócz tego daj do analizy dzienniki system oraz aplikacje wg. tej instrukcji. Spakowane dzienniki wrzuć na jakiś hosting np. wikisend.com
Jeżeli wyskoczy błąd proszę zrobić screen.
Oprócz tego daj do analizy dzienniki system oraz aplikacje wg. tej instrukcji. Spakowane dzienniki wrzuć na jakiś hosting np. wikisend.com
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Re: CorelDRAW problem przy instalacji
rokko sory ale nie umiem wrzucic dziennikow a to trzeba pewnie przez totalcmd nigdy nie korzystalem z niego jesli mozna o podpowiedz jak to zrobic a nie chce nic zepsuc
- rokko
- Kontaktowanie:
1) Zapisujesz dzienniki zgodnie z instrukcją, którą wcześniej podałem
2) Skompresuj je programem WinRAR lub 7-zip
3) Spakowane pliki (archiwum) wrzuć na hosting np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4) W treści posta podaj link prowadzący do dzienników zamieszczonych na wikisend.
2) Skompresuj je programem WinRAR lub 7-zip
3) Spakowane pliki (archiwum) wrzuć na hosting np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4) W treści posta podaj link prowadzący do dzienników zamieszczonych na wikisend.
-
- rokko
- Kontaktowanie:
Logi sprawdzone.
Z tego co widziałem bardzo wielu userów ma podobny problem.
1. Odinstaluj aplikację przy pomocy Revo Uninstaller lub ręcznie poprzez wbudowany kreator.
2. Zastosuj narzędzia czyszczące Corel'a dostępne z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
3. Pozbądź się resztek informacji instalatora, użyj narzędzia z tego poradnika (punkt 6). Jeżeli nie będzie na liście aplikacji Corel to wszystko jest w porządku.
4. Usuń wszelkie foldery pozostawione przez deinstalator CorelDraw.
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4 Setup Files
C:\Documents and Settings\username\Application Data\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4
5. Użyj narzędzi takich jak CCleaner, CleanGP i Eusing Free Registry Cleaner, przeskanuj rejestr systemowy.
6. Przejdź na wbudowane konto Administratora.
7. Wyłącz wszelkie oprogramowanie monitorujące system, antyspyware, antywirus, wszelkie monitory HIPs i inne.
8. Teraz spróbuj ponownie przeprowadzić instalację oprogramowania.
Z tego co widziałem bardzo wielu userów ma podobny problem.
1. Odinstaluj aplikację przy pomocy Revo Uninstaller lub ręcznie poprzez wbudowany kreator.
2. Zastosuj narzędzia czyszczące Corel'a dostępne z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
3. Pozbądź się resztek informacji instalatora, użyj narzędzia z tego poradnika (punkt 6). Jeżeli nie będzie na liście aplikacji Corel to wszystko jest w porządku.
4. Usuń wszelkie foldery pozostawione przez deinstalator CorelDraw.
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4 Setup Files
C:\Documents and Settings\username\Application Data\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4
5. Użyj narzędzi takich jak CCleaner, CleanGP i Eusing Free Registry Cleaner, przeskanuj rejestr systemowy.
6. Przejdź na wbudowane konto Administratora.
7. Wyłącz wszelkie oprogramowanie monitorujące system, antyspyware, antywirus, wszelkie monitory HIPs i inne.
8. Teraz spróbuj ponownie przeprowadzić instalację oprogramowania.
-
Re: CorelDRAW problem przy instalacji
dziekuje slicznie rokko udalo sie zainstalowac dziala wszystko
-
Witam,
Chciałem tylko dodać "po latach", że ten przepis Rokko właśnie mnie uratował! Niestety musiałem odinstalować pakiet Corela ... i lipa. Ponowna instalacja to jakiś koszmar. Jak już wszystkie kombinacje zawiodły, to trafiłem tu i punkt po punkcie zrobiłem to co powyżej i udało się ponownie zainstalować CorelDRAW Graphic Suite X4.
Naprawdę baaaaardzo dziękuję!
Chciałem tylko dodać "po latach", że ten przepis Rokko właśnie mnie uratował! Niestety musiałem odinstalować pakiet Corela ... i lipa. Ponowna instalacja to jakiś koszmar. Jak już wszystkie kombinacje zawiodły, to trafiłem tu i punkt po punkcie zrobiłem to co powyżej i udało się ponownie zainstalować CorelDRAW Graphic Suite X4.
Naprawdę baaaaardzo dziękuję!
-
- Reklama