Czy Glary Utilities Pro to bezpieczny program?
- stukot
Czy Glary Utilities Pro to bezpieczny program? Ściągnęłam go dziś z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Fajnie, że w temacie: viewtopic.php?f=17&t=1321 podaliście linka do tej strony.
Kiedyś miałam wersję darmową tego programu i nie przypadł mi do gustu- w rejestrze pousuwał wpisy do ikon wczytanych przy użyciu TuneUp Stylera i w efekcie musiałam od nowa wczytać te ikony. Czy używając tego programu mogę bezpiecznie np. zdefragmentować rejestr, czy lepiej do tego celu użyć TuneUp Utilities lub Registry Mechanic? Do czyszczenia rejestru raczej będę używać TuneUp Utilities, Registry Mechanica i bardzo rzadko Registry Shower 2007, strasznie długo sprawdza rejestr. (Te programy były dodane do różnych gazet komputerowych.)

Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Kontaktowanie:
Nie testowałem tego tweakera/pakietu narzędziowego, ale testowałem wiele, żaden nic nie popsuł. Oczywiście trzeba wiedzieć co się robi. Jeśli chodzi o kompaktowanie rejestru, to możesz wykonać ją programem NTREGOPT. Możesz również zrobić kopię zapasową, w razie by coś poszło nie tak (ERUNT).
Jest to opisane w poradnikach:
Tworzenie kopii rejestru systemu Windows (punkt 3.)
Optymalizacja rejestru Windows (ostatni etap)
Masz Windows XP, tak ? Jak tak to możesz zastosować te programy. NTREGOPT chyba nie działa na Vista/2008/7 .
Jest to opisane w poradnikach:
Tworzenie kopii rejestru systemu Windows (punkt 3.)
Optymalizacja rejestru Windows (ostatni etap)
Masz Windows XP, tak ? Jak tak to możesz zastosować te programy. NTREGOPT chyba nie działa na Vista/2008/7 .
Pozdrawiam, koleś git
- stukot
Re: Czy Glary Utilities Pro to bezpieczny program?
Koleś git, tak mam system Windows XP. Na ogół do czyszczenia i defragmentowania rejestru używam TuneUp Utilities, Registry Mechanic, Registry Shower 2007. Rejestr czyszczę też używając Ccleanera- jeszcze nigdy nie miałam problemów z rejestrem po użyciu tych programów. Czy trzeba robić kopię rejestru przy użyciu programu ERUNT? Te programy chyba robią własną kopię rejestru. Co do Glary Utilities to rzeczywiście usunął mi jeden zbędny program z autostartu, wcześniej rokko pomógł mi zoptymalizować autostart przy użyciu Autoruns. 

Pozdrawiam, Joanna
- XMan
Glary Utilities / free / testowałem m-c temu, tak mi przeczyścił że szybko musiałem go odinstalować i przywracać system.
To jest Twoja osobista sprawa ale zauważyłem że stosujesz za dużo programów / kombajnów /
które pełnią tą samą funkcję.
Mam :
1. CCleaner - do szybkiego czyszczenia.
2. Eusing Free Registry Cleaner - dokładniej czyści rejestr.
3. Odkurzacz - podczas instalacji tylko min.
4. Auslogics Disk Defrag - do defragmentacji dysków.
Każdy ma tylko kilka MB, jest szybki, bezpieczny, uzupełnia pozostałe programy
To jest Twoja osobista sprawa ale zauważyłem że stosujesz za dużo programów / kombajnów /
które pełnią tą samą funkcję.
Mam :
1. CCleaner - do szybkiego czyszczenia.
2. Eusing Free Registry Cleaner - dokładniej czyści rejestr.
3. Odkurzacz - podczas instalacji tylko min.
4. Auslogics Disk Defrag - do defragmentacji dysków.
Każdy ma tylko kilka MB, jest szybki, bezpieczny, uzupełnia pozostałe programy

- stukot
X-man, bardzo lubię te programy ,,kombajny". Na ogół używam TuneUp Utilities, rzadziej Registry Mechanic, najrzadziej Registry Shower 2007. Do defragmentacji dysków używam Ashampoo Magical Defrag 2.0. Może jeszcze doinstaluję odkurzacza, chociaż według mnie, jest adware. ( Miałam kiedyś dość długo ncleanera, ale ostatnio pokasował mi pliki, które bynajmniej nie były śmieciami. Zupełnie nie wiem, jak to się stało.) Testowałam różne programy do optymalizacji i do gustu nie przypadł mi Windows XP Manager (przy jego użyciu poprzenosiłam foldery systemowe i popsuło się przywracanie systemu i skończyło się reinstalacją systemu), Advanced System Optimizer 2.20, Ashampoo Magical Optimizer 1.22, Magic Tweak (ten program testowałam najkrócej), System Mechanic 6. I jeszcze jakieś inne. Używam jeszcze Advanced System Care Free/Pro. (Wersja Pro była w jednej gazecie komputerowej.)
Pozdrawiam, Joanna
-
ERUNT i NTREGOPT działają na vista i na win7 tylko trzeba na czas ich działania wyłączyć UAC i odpalać je "uruchom jako administrator". Osobiście przestałem używać programów do czyszczenia rejestru już dość dawno po kilku przymusowych formatach
pozdrowienia

-
- Reklama