dysk ssd samsung 830 series 256gb różnice w działaniu.

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
olo320i

Użytkownik

Post20 lut 2012, 16:15

Witam. od niedawna jestem posiadaczem dysku ssd , po zamontowaniu go do laptopa na chipsecie HM55 podzieliłem go na 2 partycje no w sumie 3 bo jedną 100MB partycje system w7 sam sobie zrobił podczas instalacji. i teraz na pierwszej partycji 100GB postawiłem W7 home premium sp1 x64 a na drugiej partycji 138GB postawiłem dla testów W7 Ultimate sp1 x64.
do dysku dołączone było oprogramowanie do "konserwacji" dysku i optymalizacji ssd samsung magician. na obydwu systemach zainstalowałem ten program i go użyłem do optymalizacji i przy okazji zrobiłem test wydajności dysku i tu moje zdziwienie bo osiągi w benchmarku były o ponad połowe lepsze na systemie W7 Ultimate. Tak samo w Indeksie wydajności systemu windows, Home premium ma wynik 6,9 , Ultimate 7,1 .
I tu moje pytanie co ma takiego W7 Ultimate czego nie ma Home premium że są aż takie róznice w wynikach i w wydajności tego samego urządzenia ??
z góry dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 lut 2012, 00:50

Może jednostkę alokacji Masz rozmiarowo lepiej dobraną?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”