Witam,
Byłem zmuszony zrobić bazę danych w excelu bo access'a nie mam. Wszystko było ok, ale do czasu. Gdy dodałem możliwość filtrowania danych z każdej kolumny to pojawił sie problem. Otórz wersy miałem na przemian w dwóch różnych kolorach. Gdy klikałem żeby ustawiło np. od A do Z to wersy pozamieniały swą kolejność w wraz z nią swoje kolory i nie były już na zmiane. Mam pytanie, czy jest możliwe ustawienie tak aby nawet po przeróżnych przestawieniach wierszy kolory były zawsze na zmiane? Próbowałem szukać w Google, ale nie za bardzo wiedziałem co wpisywać do wyszukiwarki. Z góry dzieki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
excel - zmieniające sie kolory po filtracji danych
-
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 21:41 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono błąd ortograficzny
Powód: poprawiono błąd ortograficzny
- rokko
- Kontaktowanie:
Żeby to automatycznie szło, musiałbyś makro stworzyć.
Kod: Zaznacz cały
http://computerprogramming.suite101.com/article.cfm/changing_cell_color_w_vba_in_excel
Kod: Zaznacz cały
http://en.allexperts.com/q/Excel-1059/2009/7/Macro-color-cells-based-1.htm
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama