Witajcie,
Mam następujący problem z FF 7.0.1. Pierwsze objawy wystąpiły wczoraj. Chciałem pobrać z forum plik z rozszerzeniem .txt. Po kliknięciu na niego pojawiło się pomocnicze okienko do ściągnięcia, jednak plik nazywał się index.php. Nie jest to błąd na forum, innym userom pobierał się prawidłowy plik.
Druga sprawa jest taka, że ikony zakładek w przypadku kilku stron po prostu zniknęły... Zamiast ikony jest kwadracik z zaokrąglonymi rogami. Namalowany jest przerywaną linią.
Np. zauważyłem też, że radio open.fm bardzo długo się buforuje zanim się załączy, czasem wcale się nie uruchomi, tylko Trwa ładowanie...
Postanowiłem więc przeinstalować przeglądarkę. Okazało się, że wszystko wróciło do normy. Do teraz. Można coś na to poradzić? Mój kolega posiada tą samą przeglądarkę i nie ma z nią żadnych problemów. Tak cicho myślę, czy to może być wina antywirusa?
FF 7.0.1. - nieprawidłowe pobieranie i ikony zakładek
-
- XMan
Obecnie masz najnowszą Mozillę Firefox 8.0 i dlaczego chcesz zmienić/korzystać ze starszej ?
Jaki chciałeś pobrać plik z forum/portalu ?
Podaj do niego link.
Przeinstalowałeś przeglądarkę na nowszą i jeżeli działa to nie widzę żadnego problemu
Jaki chciałeś pobrać plik z forum/portalu ?
Podaj do niego link.
Przeinstalowałeś przeglądarkę na nowszą i jeżeli działa to nie widzę żadnego problemu

-
Właśnie mi się dziś pobrała (zaktualizowała się samoistnie, zaraz po napisaniu tego poprzedniego posta) FF 8.0. Co ciekawe, zaraz po pobraniu zmienił się wygląd (skórka) portalu youtube. Też tak macie? Troszkę to dziwne...
Co do pliku to rozmawiałem już z administratorem forum, powiedział że to wina forum najwyraźniej, będą poprawiać.
Ikonek na pasku zakładek jednak dalej nie ma, nawet jak wejdę na daną stronę w celu jej odświeżenia. Może powinienem pobawić się eksportem/importem zakładek, wtedy by ikony wróciły.
Radio też jakoś żwawiej zaczęło grać, czasem się przytnie. Wiem, że to dziwne, ale po napisaniu posta problemy zaczęły się rozwiązywać.
Domyślam się, że problem mógł leżeć w tym, że FF od wczoraj przygotowywał się do aktualizacji. Ale czy to możliwe aż na taką skalę czasową? Mam wątpliwości - wszak to aż kilkanaście godzin.
-- 10 lis 2011, 18:45 --
Nie na nowszą, odinstalowałem 7.0.1 i zainstalowałem ją na nowo.
Co do pliku to rozmawiałem już z administratorem forum, powiedział że to wina forum najwyraźniej, będą poprawiać.
Ikonek na pasku zakładek jednak dalej nie ma, nawet jak wejdę na daną stronę w celu jej odświeżenia. Może powinienem pobawić się eksportem/importem zakładek, wtedy by ikony wróciły.
Radio też jakoś żwawiej zaczęło grać, czasem się przytnie. Wiem, że to dziwne, ale po napisaniu posta problemy zaczęły się rozwiązywać.
Domyślam się, że problem mógł leżeć w tym, że FF od wczoraj przygotowywał się do aktualizacji. Ale czy to możliwe aż na taką skalę czasową? Mam wątpliwości - wszak to aż kilkanaście godzin.
-- 10 lis 2011, 18:45 --
XMan pisze:Przeinstalowałeś przeglądarkę na nowszą i jeżeli działa to nie widzę żadnego problemu
- XMan
1. Odinstaluj starą przeglądarkę w "Dodaj lub usuń programy"
/wcześniej zapisz z niej zakładki itd./
2. Odinstaluj Flash Player.
3. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
5. Zainstaluj Mozilla Firefox 8.0
6. Zainstaluj najnowszy Flash Player 11.0.1.152
zmienił się wygląd (skórka) portalu youtube.
Oj... mogą być wirusy

Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Wrzuć z niego logi.
Po skanowaniu p/w programem wrzuć dodatkowo logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
-
Cóż, problem jest z FF 8.0 - posiada błędy. Dlatego na nowo wgrałem FF 7.0 oraz wyłączyłem automatyczne aktualizacje. Nie ma już żadnego problemu.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Mimo to podaj lepiej nowe logi z OTL -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama