Witam, mam taki problem, że w Firefoxie nie wyświetla mi filmów na Youtubie w małym okienku (np. na tablicy na Facebooku) tylko widać biały ekran, dźwięk słychać normalnie, wygląda to tak jakby podgląd filmiku przysłaniała biała tablica ponieważ gdy kliknie się w miejscu gdzie powinien być przycisk do powiększania to filmik się powiększa na cały ekran i jest normalnie odtwarzany, podobnie mam z filmikami na Onecie oraz z niektórymi animacjami na stronach np. na stronie Wisły Kraków. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, kila razy przeinstalowywałem flasha i w niczym to nie pomogło. W Google Chrome wszystko działa prawidłowo.
Proszę o pomoc.
Firefox problem z Flashem
- seba86mu
Zaktualizuj Flash Playera => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kliknij prawym przyciskiem myszki na filmiku => Ustawienia => zakładka Wyświetlacz i odznacz lub zaznacz Włącz przyspieszenie sprzętowe:

Kliknij prawym przyciskiem myszki na filmiku => Ustawienia => zakładka Wyświetlacz i odznacz lub zaznacz Włącz przyspieszenie sprzętowe:

- luzak25
Niestety nie pomogło dalej to samo, dodam że na Safari również wszystko dobrze działa tylko Firefox ma problemy.
- seba86mu
Je zeli posiadasz zapisane zakładki, to zapisz je do pliku HTML:
Firefox => Zakładki => Wyświetl wszystkie zakładki => Importowanie i kopie zapasowe => Eksportuj zakładki do pliku HTML
Po poniższych zabiegach stracisz wszystkie ustawienia przeglądarki, zakładki, historię wyszukiwania itp.
Odinstaluj przeglądarkę.
Przeczyść system programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom CCleaner
Usuń folder Mozilla z lokalizacji:
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Local\
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Roaming\
Usuń folder Mozilla Firefox z domyślnej lokalizacji instalacji, czyli:
C:\Program Files\ (chyba, że zainstalowałeś w innej lokalizacji)
Zainstaluj ponownie przeglądarkę.
Zakładki wczytasz do nowo zainstalowanej przeglądarki poprzez wybór opcji Importuj zakładki z pliku HTML według powyższego schematu.
Firefox => Zakładki => Wyświetl wszystkie zakładki => Importowanie i kopie zapasowe => Eksportuj zakładki do pliku HTML
Po poniższych zabiegach stracisz wszystkie ustawienia przeglądarki, zakładki, historię wyszukiwania itp.
Odinstaluj przeglądarkę.
Przeczyść system programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom CCleaner
Usuń folder Mozilla z lokalizacji:
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Local\
C:\Użytkownicy\Twój profil\AppData (folder ukryty)\Roaming\
Usuń folder Mozilla Firefox z domyślnej lokalizacji instalacji, czyli:
C:\Program Files\ (chyba, że zainstalowałeś w innej lokalizacji)
Zainstaluj ponownie przeglądarkę.
Zakładki wczytasz do nowo zainstalowanej przeglądarki poprzez wybór opcji Importuj zakładki z pliku HTML według powyższego schematu.
- luzak25
Niestety i to nie pomogło, spróbowałem więc zainstalować starszego Firefoxa, konkretnie wersje 11.0 i zaczęło działać więc nie wiem w czym może być problem ale na razie zostanę przy starszej wersji.
-
- Reklama