Google Chrome 9 vs Opera 11
- chciuczek
Witam. Jak w temacie - która przeglądarka lepsza - chodzi mi głównie o szybkość wczytywania stron i pobierania plików. Czekam na opinie.
Samsung NP550P5C - S04PL
Windows 10
Intel Core i5-3210M
nVidia GeForce GT650M
8GB RAM
Windows 10
Intel Core i5-3210M
nVidia GeForce GT650M
8GB RAM
- stukot
Jak dla mnie lepsza jest Google Chrome, w wersji beta niż stabilna Opera.
Chrome wydaje mi się być szybsza, szybciej pobiera pliki. Więc z tych dwóch, wybieram Chrome.
Mam jeszcze Chrome Plus- która jest według mnie lepsza od Chrome, a są kompatybilne z tymi samymi wtyczkami.
Chrome wydaje mi się być szybsza, szybciej pobiera pliki. Więc z tych dwóch, wybieram Chrome.
Mam jeszcze Chrome Plus- która jest według mnie lepsza od Chrome, a są kompatybilne z tymi samymi wtyczkami.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie wiem czemu, ale w Operze mi źle wyświetla gry flash, zwłaszcza na Facebooku. Dziwnie coś Operka reaguje.
-
mnie chrom po dłuższym używaniu albo wywala na chwile grafikę albo resetuje kompa a operka chodzi spoko i nic się nie dzieje..
-
Zawsze można samemu przetestować obie przeglądarki. Operę 11 można za darmo ściągnąć: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Maverick
stukot pisze:Mam jeszcze Chrome Plus- która jest według mnie lepsza od Chrome, a są kompatybilne z tymi samymi wtyczkami.
pod kontem dodatków oraz kompatybilnością Opera jest bardzo słaba. Często jestem zmuszony korzystać z IE, bo niektóre strony nie działają pod Operą.
Jej główną zaletą jest szybkość, jest to jeden z powodów dla których wybrałem "Oprę", drugi to przyzwyczajenie. Ciężko jest mi się przestawić na coś innego. IE jest staje się coraz lepszy, szkoda tylko że 9 wersja nie jest dostępna dla użytkowników Windows Xp.
- fusion
Słyszałem nie ciekawe opinie na temat Chrome'a . Kiedyś korzystałem z FF ,teraz przerzuciłem się na Operke . I jak do tej pory jestem z niej zadowolony.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Każdy ma inną opinię, ja korzystam z chrome i tak się przyzwyczaiłem że podczas korzystania poza domem np. z IE myli mi sie 

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Maverick
Opera jest dość stabilna, czego nie można powiedzieć o IE. Nawet jeżeli mi się zawiesi, to po chwili można dalej przeglądać strony, niestety takie sytuacje zdarzają się dość często, co spowalnia pracę i zwyczajnie irytuje.
Godzinę temu udało mi się zainstalować Operę 11, pozytywne pierwsze wrażenie. Nie wiele się zmieniło.
Początkowo miałem problem z plikiem instalacyjnym.
Godzinę temu udało mi się zainstalować Operę 11, pozytywne pierwsze wrażenie. Nie wiele się zmieniło.
Początkowo miałem problem z plikiem instalacyjnym.
-
- Reklama