Google Chrome - nie można się zalogować

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Darom82

Stały bywalec

Post11 kwie 2014, 09:11

Mam najnowszą wersje przeglądarki Google Chrome i nie mogę się w niej zalogować gdy klikne w te 3 paseczki. Wpisuje swoje hasło i niby mnie loguje ale te 3 paski świecą się na żółto, że nie jestem zalogowany. Da się to jakoś naprawić ?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 kwie 2014, 12:15

Nie napisałeś przede wszystkim do czego nie da się zalogować ? Do Konta Google ?
Zsynchronizowałeś Konto z Google Chrome ? :)

Darom82

Stały bywalec

Post11 kwie 2014, 13:42

Cały czas mam tak jak widać na poniższym screenie nawet wtedy jak się zaloguje w przeglądarce google chrome.
Czy ktoś może mi pomóc ? Tak mam od tej nowej wersji przeglądarki. W starszych wersjach tego problemu nie miałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 kwie 2014, 18:45

Do czego potrzebne Ci jest to logowanie w Chrome ? :)

Raz jeszcze zapytam, łączysz jakieś konta ? Do zalogowania się w Chrome potrzebne jest posiadanie Konta Google.
Nie wylogowałeś się stamtąd lub go nie usunąłeś ?

Tak trudno samemu poszukać chociażby w Supporcie Google to nie gryzie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeśli posiadasz Konto Google i je zintegrujesz z Chrome (wybierasz co chcesz synchronizować, a ustawienia masz w Panelu Google) to po prostu musisz się zalogować także w Google Chrome ! Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ;)

Darom82

Stały bywalec

Post12 kwie 2014, 00:23

Wlasnie nie mogę nic zrobić, nawet nie mam zakładek w gogle chrome bo nie mogę się zalogowac i nie mam historii przeglądania, Wlasnie dlatego potrzebuje się zalogowac. mam konto email zalozone w gmail.com ale czemu nie moge tego z synchronizować. Proszę pomóżcie mi :|
Bo cały czas mi pisze tak:
Skonfiguruj Chrome
Zaloguj się w Chrome, by mieć swoje zakładki, historię i ustawienia na wszystkich urządzeniach.

Ps. U ciebie też to okienko w przeglądarce Google Chrome świeci się na pomarańczowo ?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post12 kwie 2014, 09:08

Wszystko spod znaku Google to system naczyń połączonych.
Mówię to już po raz trzeci, ale do Ciebie to najwyraźniej nie dociera: aby zalogować się w Chrome konieczne jest założenie i zintegrowanie Konta Google.

Dopiero po tym fakcie możesz logować się, importować wszystko między usługami i urządzeniami Google.

Ale musisz zrozumieć, że do dodawania zakładek, historii przeglądania, dodatków nie jest ci potrzebne logowanie się w Google Chrome w, robisz to tylko wtedy, gdy potrzebujesz skorzystać z ww. czynności.

Pisałeś, że we wcześniejszych wersjach było z tym w porządku. No to co się od tamtego czasu zmieniło ?

Darom82

Stały bywalec

Post12 kwie 2014, 10:10

manitu pisze:Wszystko spod znaku Google to system naczyń połączonych.
Mówię to już po raz trzeci, ale do Ciebie to najwyraźniej nie dociera: aby zalogować się w Chrome konieczne jest założenie i zintegrowanie Konta Google.

A ja Ci mowie, że w poprzedniej wersji takiego problemu nie miałem. Ani tez w starszych wersjach. Problem ten pojawił się teraz w tej nowej wersji przeglądarki 34.0.1847.116 m
Z poprzedniej wersji tylko zaaktualizowałem przeglądarke do najnowszej wersji i problem się pojawił teraz :|
Jak to naprawić ? bo mnie już szlak trafia z tym :@

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post12 kwie 2014, 10:40

Zreinstaluj Chrome, w ostateczności zresetuj ustawienia przeglądarki, ale tego chyba nie chcesz bo to ciachnie całą personalizację.

Pytam po co chcesz się tam logować, skoro wiesz że to ci jest do tych twoich zakładek, historii niepotrzebne ?
Korzystasz z jednego komputera ? Być może zmieniłeś coś w ustawieniach synchronizacji na jednym z nich ?
Być może zachodzi potrzeba zresetowania ustawień sync. ?: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale jeśli nie jesteś pewien nie rób tego - to usunie ci wszystkie dane sync.

Ja tego problemu na Chrome nie mam. :chaja:

Mówię to po raz ostatni: zreinstaluj Chrome, a wcześniej załóż Konto w Google jeśli jeszcze go nie masz, instalator sam poprosi cię o zsynchronizowanie danych, zrobisz to i zobaczysz w Ustawieniach, że już będziesz automatycznie zalogowany w Chrome. :pray:

Darom82

Stały bywalec

Post12 kwie 2014, 10:50

Mowie ci ze ja tego zrobić nie mogę co tam pisze Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników bo niemam czegos takiego jak Jesteś zalogowany(a) jako <Twój adres e-mail> (musisz wcześniej zalogować się w Chrome). - bo - NIE JESTEM ZALOGOWANY !!!
Mam konto gogle bo stare wersje gogle chrome mi tak nie robilo !!!!!! w starych wersjach przegladarki zawsze bylem zalogowany !!!! Tylko to nowe gowno mi tak robi i niechce zalogowac :@ .
Jak to zrobić żeby tak się nie dzialo ? Chyba musze odinstalować calkiem przegladarke i zainstalować jeszcze raz od nowa :sciana:

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post12 kwie 2014, 11:08

Darom82 pisze:Chyba musze odinstalować calkiem przegladarke i zainstalować jeszcze raz od nowa :sciana:

:) Pora w końcu przejść od słów do czynów. Tylko z głową. Nie usuwaj danych przeglądarki. Powodzenia ! :lol:

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”