Witam. Posiadam w systemie biblioteki .NET Framework w wersjach 2.0 i 3.0 Service Pack 2 oraz 3.5 Service Pack 1.
Czy z punktu widzenia instalacji różnych programów i ich wymagań muszę posiadać ich najnowwsze wersje ?
Jakie to są wersje ? Jest ich kilka, czy dla każdej potrzeba osobnej aktualizacji ?
I jakim sposobem lepiej to zrobić ? Odinstalowując poprzednie, i pobierając nowsze, czy tylko aktualizując - jeśli tak to w jaki sposób ?
Jak aktualizować biblioteki .Net Framework ?
- manitu
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Z tego co kojarze gdy masz poprzednie wersje a mówisz że masz, ściągnij aktualizację poprzez windows update wtedy zaaktualizuje ci Fraweworka do wersji 4.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- manitu
Ok. zajrzałem jak mówisz do witryny Microsoft Windows Update, ale każe mi zainstalować najnowszy formant ActiveX z paska.
Więc to rozumiem, muszę go pobrać. Ale czy będę musiał go pobierać przy każdej wizycie na tej stronie ?
Czy tylko do czasu, aż nie pojawi się jeszcze nowsza wersja ActiveX ?
Jest to w IE, a zatem gdybym chciał odinstalować ten formant, to chyba przez opcję Narzędzia > Zarządzaj dodatkami i chyba Pobrane formanty > dwuklik na plik i Usuń ? Nawet w pomocy tego paska pisze, że jeśli nie ma potrzeby korzystania z tych formantów należy raczej je odinstalować.
Czy formant ten jest niezbędny do prawidłowego działania tych bibliotek lub innego oprogramowania ?
I drugie: jak już wejdę do Windows Update, to co tam dokładnie muszę wybrać, zaznaczyć i pobrać ?
Oraz jeszcze jedno bo zapomniałem: otóż czy jeśli jakiś program powiedzmy wymaga wersji 3.0 lub 3.5 to ta zaktualizowane wersja 4.0 czy tam 4.5 będzie spełniała te wymagania ?
Więc to rozumiem, muszę go pobrać. Ale czy będę musiał go pobierać przy każdej wizycie na tej stronie ?
Czy tylko do czasu, aż nie pojawi się jeszcze nowsza wersja ActiveX ?
Jest to w IE, a zatem gdybym chciał odinstalować ten formant, to chyba przez opcję Narzędzia > Zarządzaj dodatkami i chyba Pobrane formanty > dwuklik na plik i Usuń ? Nawet w pomocy tego paska pisze, że jeśli nie ma potrzeby korzystania z tych formantów należy raczej je odinstalować.
Czy formant ten jest niezbędny do prawidłowego działania tych bibliotek lub innego oprogramowania ?
I drugie: jak już wejdę do Windows Update, to co tam dokładnie muszę wybrać, zaznaczyć i pobrać ?
Oraz jeszcze jedno bo zapomniałem: otóż czy jeśli jakiś program powiedzmy wymaga wersji 3.0 lub 3.5 to ta zaktualizowane wersja 4.0 czy tam 4.5 będzie spełniała te wymagania ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
manitu pisze:Jest to w IE, a zatem gdybym chciał odinstalować ten formant, to chyba przez opcję Narzędzia > Zarządzaj dodatkami i chyba Pobrane formanty > dwuklik na plik i Usuń ?
Ja nie używam IE ale również pobierałem z tej witryny poprawki i również zainstalowałem ten Activx który był potrzebny i w lokalizacji o której piszesz mam tylko shockwave tak więc nie wiem dokładnie gdzie to się instaluje ale jest wymagane i w niczym nie przeszkadza.
manitu pisze:jak już wejdę do Windows Update, to co tam dokładnie muszę wybrać, zaznaczyć i pobrać ?
Dajesz sprawdzanie Ekspresowe i najlepiej zainstaluj wszystkie poprawki systemowe nie tylko net frameworka.
manitu pisze:Oraz jeszcze jedno bo zapomniałem: otóż czy jeśli jakiś program powiedzmy wymaga wersji 3.0 lub 3.5 to ta zaktualizowane wersja 4.0 czy tam 4.5 będzie spełniała te wymagania ?
Raczej tak jeśli masz wymaga starszych wersji a ty masz nowśzą to powinno byc ok, choc w niektórych programach czasem brakuje bibliotek ze starszych wersji.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama