Cześć
Chciałbym połączyć 2 partycje w jedną i z systemowej wziąć jakieś 60gb i z tego wolnego 60gb zrobić partycję.Mam program o&o partitionmenager 2 pro.Moje pytanie,jak to wszystko wykonać tym programem?
jak połączyć i wydzielić miejsce?
- fusion
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 16:28 przez fusion, łącznie zmieniany 1 raz.
- lewy
o&o partitionmenager - jak połączyć i wydzielić miejsce?
W tym programie nie pomogę ale w gparted, tak.
Najpierw na tej systemowej resize i zmniejszą ją. Najpierw jednak zdefragmentuj ją.
Co do łączenia partycji, to może tą dołączaną najpierw usuń (dane przegraj na inną) i potem drugą rozszerz.
Najpierw na tej systemowej resize i zmniejszą ją. Najpierw jednak zdefragmentuj ją.
Co do łączenia partycji, to może tą dołączaną najpierw usuń (dane przegraj na inną) i potem drugą rozszerz.
- fusion
Lewy,więc ściągnąłem program,był w iso. Odpaliłem z płytki i niby mi się pokazuje kilka opcji.Ale to dla mnie totalnie czarna magia.Którą opcję w Gparted-Live mam wybrać by wejść w zarządzanie partycjami?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
hmm, chyba jesteś na ekranie startowym, wybieraj wszystko domyślnie co jest zaznaczone (najpierw GParted, potem klawiaturę 33, ekran itd), aż się włączy normalny program z partycjami.
- fusion
Oki,już sobie poradziłem.Dzięki za zainteresowanie tematem. 

-
- Reklama