Jak uaktywnić odtwarzacz QuickTime Player ?
- manitu
Mam odtwarzacz QuickTime Player 7.6.9. Co zrobić, żeby raczył odtwarzać pliki video na HDD i DVD bo na razie tylko wywala komunikat o błędzie interpretacji ? 

- seba86mu
Pliki w jakich formatach próbujesz odtworzyć w QuickTime ?
QuickTime służy głównie do strumieniowego odtwarzania multimediów z Internetu.
Jako odtwarzacz stacjonarny odtworzysz na nim głównie pliki wideo z rozszerzeniem MOV i 3GP.
Jeżeli potrzebujesz klasycznego odtwarzacza plików wideo osobiście polecam MediaPlayer Classic Home Cinema (odtwarza wszystko łącznie z RealMedia - RMVB).
Z popularnych odtwarzaczy: ALLPLayer, GOM Player itp.
QuickTime służy głównie do strumieniowego odtwarzania multimediów z Internetu.
Jako odtwarzacz stacjonarny odtworzysz na nim głównie pliki wideo z rozszerzeniem MOV i 3GP.
Jeżeli potrzebujesz klasycznego odtwarzacza plików wideo osobiście polecam MediaPlayer Classic Home Cinema (odtwarza wszystko łącznie z RealMedia - RMVB).
Z popularnych odtwarzaczy: ALLPLayer, GOM Player itp.
- manitu
Są to formaty np. AVI, WMV czy FLV bo podobno można tak dostosować, że także będzie możliwe odtwarzanie na AVI i o to mi głównie chodziło (o te klasyczne formaty). Co do innych rozszerzeń - tak wiem, QuickTime czyta tylko specyficzne typy plików np. MOV. Wymienione odtwarzacze posiadam np. MediaPlayer Classic. Chodziło mi tylko o to czy QuickTime odtwarza także inne typy plików video. Mam jeszcze jedno pytanie : moja wersja QuickTime to 7.6.9, ale jak chcę go zaktualizować to pokazuje, że jest najn. wersja chociaż wiem, iż jest jeszcze nowsza chyba 7.7.1; czy instalacja kodeka h264 nie kolidowałaby z innymi kodekami np. K-Lite i miałaby wpływ na poprawność odtwarzania ?
- seba86mu
manitu pisze:moja wersja QuickTime to 7.6.9, ale jak chcę go zaktualizować to pokazuje, że jest najn. wersja chociaż wiem, iż jest jeszcze nowsza chyba 7.7.1;
Pobierz instalator wersji 7.7.1 ręcznie i zainstaluj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
manitu pisze:czy instalacja kodeka h264 nie kolidowałaby z innymi kodekami np. K-Lite i miałaby wpływ na poprawność odtwarzania ?
FFDShow wchodzący w skład pakietu K-Lite posiada dekoder H.264, więc myślę, że nie ma potrzeby instalacji zewnętrznego dekodera.
Jeżeli jakiś program poinformuje o braku dekodera zawsze może go zainstalować.
-
- Reklama