Jak ustawić poprawnie program Ccleaner ?
-
W jaki sposób dobrze sobie ustawić program Ccleaner ? - tak żeby podczas użytkowania nie usuwał mi haseł, nie usuwał zapisanych loginów oraz nie usuwał mi stron www, na które codziennie wchodzę ? Jak to ustawić i w którym miejscu ?
- stukot
Darom82, spróbuję Ci pomóc...
A więc tak, w IE: odznacz historię, zapisane hasła... (I może historię autouzupełniania, jak jej używasz). Ewentualnie odznacz cookies, albo nimi zarządzaj i pozostaw te ze stron, które często odwiedzasz.
W Firefox, odznacz cookies (lub wybierz ignorowane), odznacz sesję, zapisane hasła i zapisane informacje o formularzach.
Aha, jak używasz Mozillę Thunderbird, to nie tylko w niej, ale i w Firefox odznacz zapisane hasła...
W zasadzie nie wiem, czy to Ci pomoże, bo ja regularnie czyszczę cookies, oraz loginy. Haseł nie zapisuję... W żadnej przeglądarce...
A więc tak, w IE: odznacz historię, zapisane hasła... (I może historię autouzupełniania, jak jej używasz). Ewentualnie odznacz cookies, albo nimi zarządzaj i pozostaw te ze stron, które często odwiedzasz.
W Firefox, odznacz cookies (lub wybierz ignorowane), odznacz sesję, zapisane hasła i zapisane informacje o formularzach.
Aha, jak używasz Mozillę Thunderbird, to nie tylko w niej, ale i w Firefox odznacz zapisane hasła...
W zasadzie nie wiem, czy to Ci pomoże, bo ja regularnie czyszczę cookies, oraz loginy. Haseł nie zapisuję... W żadnej przeglądarce...
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
Właśnie o to chodzi, że w ccleanerze w IE mam zaznaczone tylko "ostatnia lokalizacja pobierania", w windows exploprer mam zaznaczone wszystko, w systemie też mam zaznaczone wszystko oprócz skrótów menu start i na pulpicie.
A w zaawansowanych mam zaznaczone tylko "Stare dane prefetch, pamięć podreczna powiadomien, Pliki dziennika IIS"
W firefoks nie mam nic zaznaczone i reszte jest wszystko zaznaczone. Czy tak jest dobrze czy powinno być jakoś inaczej ?
Jak to dobrze ustawić zebym miał tak jak chce ? czy może lepiej wywalić tego ccleaner ? bo na ciul się z tym męczyć.
A w zaawansowanych mam zaznaczone tylko "Stare dane prefetch, pamięć podreczna powiadomien, Pliki dziennika IIS"
W firefoks nie mam nic zaznaczone i reszte jest wszystko zaznaczone. Czy tak jest dobrze czy powinno być jakoś inaczej ?
Jak to dobrze ustawić zebym miał tak jak chce ? czy może lepiej wywalić tego ccleaner ? bo na ciul się z tym męczyć.
- stukot
Ja nie wiem, czy dobrze Ci doradziłam, jednak poczekaj aż ktoś inny się wypowie...
Uważam, że Ccleaner to wartościowy program i warto dać mu szansę...
Uważam, że Ccleaner to wartościowy program i warto dać mu szansę...
Pozdrawiam, Joanna
-
Czekam na odpowiedź kogos kto się na tym zna. Więc kto mi pomoże ?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
A jaką przeglądarkę używasz i czy coś od poczty też masz ??
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Używam przeglądarek IE 11 oraz FireFox Od poczty nie mam nic, ale codziennie się loguje na poczte, czemu pytasz ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Aż dziwne, jesteś pewny że to CCleaner usuwa?
-
tak, jestem pewien. Jak tam dobrze to po zaznaczać żeby było tak jak powinno być ?
- XMan
U mnie na w/w przeglądarkach brak problemów.
Instaluję CCleaner i nic nie zmieniam w jego ustawieniach jedynie na Google Chrome.
Odhaczam na tej przeglądarce
w CCleanerze --> Programy --> Historia.

Jeżeli nie zrobię tego to kasuje mi ustawienia na tej przeglądarce.
Na innych przeglądarkach Historia powinna być zaznaczona.
To już nie zależy od CCleanera tylko od tego czy zaznaczysz na forum, poczcie:

Instaluję CCleaner i nic nie zmieniam w jego ustawieniach jedynie na Google Chrome.
Odhaczam na tej przeglądarce
w CCleanerze --> Programy --> Historia.

Jeżeli nie zrobię tego to kasuje mi ustawienia na tej przeglądarce.
Na innych przeglądarkach Historia powinna być zaznaczona.
tak żeby podczas użytkowania nie usuwał mi haseł, nie usuwał zapisanych loginów
To już nie zależy od CCleanera tylko od tego czy zaznaczysz na forum, poczcie:

-
- Reklama