Kłaniam się. Pytanie brzmi: czy mogę zresetować ustawienia przeglądarki Opera bez utraty wszelkich ustawień, dodatków, danych prywatnych itp. ?
Ewentualnie zreinstalować ją w podobny sposób.
Słyszałem, że w tym celu dobrze jest mieć włączoną usługę Opera Link - ja nie mam, oraz utworzone konto Opery, ale czy w wersji 12 jest to możliwe nie wiem.
Jak zresetować Operę ?
- djarta
- Kontaktowanie:
- manitu
Jak zresetować Operę ?
Przepraszam, ale ja jestem świeżo upieczonym użytkownikiem Opery i nie bardzo to rozumiem. Prosiłbym o jakieś streszczenie tego. Wcześniej oczywiście zaglądałem do tej opcji pomocy w Operze 12.
Może powiem, że aktualizacje w menu Opera >> Ustawienia >> Preferencje >> Bezpieczeństwo mam na automatyczne.
Rozumiem, że tworzę kopię tylko tych plików, które tam są pokazane jako niezbędne ?
A co dalej ?, usuwam przeglądarkę i ją reinstaluję ? Czy chodzi o reset czy reinstal ?
Może powiem co było powodem mojej decyzji: po prostu w Operze nie mogę wrzucać plików na serwer speedyshare.com - jakby coś blokowało tę operację, a w każdej innej przeglądarce już tak.
Próbowałem innych sposobów i nic, więc wydaje się że już tylko to pozostało.
Może powiem, że aktualizacje w menu Opera >> Ustawienia >> Preferencje >> Bezpieczeństwo mam na automatyczne.
Rozumiem, że tworzę kopię tylko tych plików, które tam są pokazane jako niezbędne ?
A co dalej ?, usuwam przeglądarkę i ją reinstaluję ? Czy chodzi o reset czy reinstal ?
Może powiem co było powodem mojej decyzji: po prostu w Operze nie mogę wrzucać plików na serwer speedyshare.com - jakby coś blokowało tę operację, a w każdej innej przeglądarce już tak.
Próbowałem innych sposobów i nic, więc wydaje się że już tylko to pozostało.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak zresetować Operę ?
Pomoc > Opera – informacje lub przejdź do opera:about.
Tam jest informacja w jakim katalogu są ważne pliki ustawień.
W linku są podane pliki i foldery, które trzeba sobie zachować aby nie stracić ustawień. Potem już możesz reinstalować operę.
- manitu
Jak zresetować Operę ?
Dobrze, ale czy reset Opery może polegać np. na przeniesieniu ważnych plików i folderów z profilu użytkownika czyli opera:about z lokalizacji najczęściej C: Documents and Settings\user...itd., np. na Pulpit i z powrotem ? I to wszystko - zresetuje się ? 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przeinstalowałem Operę, ale nadal nic się nie zmieniło, nie mogę wrzucać plików na serwer speedyshare.com.
A może trzeba po prostu czekać na aktualizację Opery, gdyż wystąpił jakiś bug tej wersji przeglądarki, lub tymczasowo przejść na Operę Next ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przeinstalowałem Operę, ale nadal nic się nie zmieniło, nie mogę wrzucać plików na serwer speedyshare.com.
A może trzeba po prostu czekać na aktualizację Opery, gdyż wystąpił jakiś bug tej wersji przeglądarki, lub tymczasowo przejść na Operę Next ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Reklama