każda strona PDF do jednego zdjęcia jpg

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
mir

Stały bywalec

Post26 paź 2010, 22:48

witam,
poszukuję programu (niekoniecznie darmowego) za pomocą którego każda strona z danego PDF'a "zgrana" zostanie do osobnych plików jpg

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 paź 2010, 23:35

Hmm, nie jestem pewny czy czasami GIMP nie pozwala otworzyć PDFa i zapisać w JPG, warto sprawdzić.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 paź 2010, 23:44

Ja w takich sytuacjach używam programu do dekompresji plików PDF. Najszybciej i najłatwiej zrobisz to co chcesz. Kurcze ciekawy topik na poradnik mi podsunąłeś :)

Ogólnie wygląda to tak, pobierz Tomahawk PDF+ (darmowy do użytku niekomercyjnego), po odpaleniu programu wybierz z menu Narzędzia => Extract PDF. Wskaż plik PDF i kliknij Execute.

W katalogu roboczym Tomahawk powstanie nowy folder, w którym znajdziesz wszelkie pliki graficzne, które były w PDFie.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”