Mhdd- problem, skanowanie powierzchni.

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
Memciu

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post11 maja 2012, 19:26

Witam.
Mam następujący problem.

Zbootowałem sobie MHDD na pendrive'a [niesprawny napęd], i gdy go włączam wszystko ok, tylko jak nacisnę dwa razy F4 by zrobić skan powierzchni, nic się nie dzieje i na nic nie reaguje- tak jakby się klawiatura wył. a ekran normalnie funkcjonuje.
Okno jest takie jakbym nic nie robił na nim.
Inne komendy działają, ale tylko wtedy jak wcześniej nie nacisnę F4.
Powodem skanowania powierzchni był zawieszający się laptop i blue screeny
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30-2745.html#p100411

Wybierając liczbę pod którą znajduje się dysk wszystko działa [co najdziwniejsze dysk mam pod numerem 10 - mam laptopa Acer 5720 jeśli ma to jakieś znaczenie].

W czym może być problem?

Tym sposobem chciałem zrobić skan.
sprzet-komputerowy/skanowanie-powierzchni-dysku-programem-mhdd-t753.html

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 maja 2012, 23:37

Też mam Acera nawet bliski do Twojego model i żadnych problemów z MHDD na pendrive nie widzę. Czym nagrywałeś? Ja to robiłem w WinSetupFromUSB, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników bardzo łatwo w nim przygotujesz, wystarczy mieć obraz MHDD. Jak mimo to będzie jakiś problem użyj MHDD z toolboksów takich jak Ultimate Boot CD.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Memciu

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 14:18

Już sobie poradziłem :)
użyłem programu YUMI i zaznaczyłem opcje "Try an unlisted ISO [run from RAM] " potem dałem odnośnik do programu w formacie ISO i dopiero zaskoczyło- czyli musiałem zrobić tak by program został wgrany do RAMU :)

Ale dzięki za odp.

PS: Polecam program YUMI, bardzo łatwo wgrywać programy na pendrive i tworzyć własną listę programów :)

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”