Witam,
po instalacji najnowszej Javy, pojawiło się kilka rozszerzeń, zastanawiam się czy są one potrzebne.
Oto one:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I przy okazji chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy te wszystkie wtyczki są potrzebne:
Silverlight, mam to zainstalowane na kompie, nawet nie wiem do czego to służy.
Po zaktualizowaniu chyba Adobe Readera to się pojawiło, czy potrzebne?
A tu są wtyczki nieznane:
Czy mogę je wywalić, czy może mogą się jeszcze do czegoś przydać? -
Google Earth używam czasem, ale nie wiem czy do jego działania jest koniecznie potrzebna ta wtyczka.
Zaktualizowałem FF do wersji 5.0, ale jednak powróciłem do wcześniejszej, nie działały te:
dodatki, a bardzo ułatwiają mi życie. Wiecie może, kiedy odpowiednie osoby zrobią aktualizację tych rozszerzeń pod wersje 5.0?
Pozdrawiam
Mozilla Firefox - Czy potrzebne są te wtyczki i rozszerzenia
- njczyziu
- deFco247
- Kontaktowanie:
1. screen:
Javę 6.0.22 powinieneś mieć w zasadzie całkiem usuniętą. Ja mam wyłączoną Java Console i nie zauważam żadnych problemów na stronach wymagających Javy.
2. screen: Tak
3. screen: z tego co pamiętam ten dodatek instalował się przy jakiejś starszej wersji Adobe Flash Playera. Nie jest to potrzebne. Odinstalujesz to poprzez Dodaj/usuń programy.
4. screen: wszystkie są pewne, chociaż Windows Presentation Foundation możesz usunąć. Odinstalujesz to poprzez Dodaj/usuń programy.
Javę 6.0.22 powinieneś mieć w zasadzie całkiem usuniętą. Ja mam wyłączoną Java Console i nie zauważam żadnych problemów na stronach wymagających Javy.
2. screen: Tak
3. screen: z tego co pamiętam ten dodatek instalował się przy jakiejś starszej wersji Adobe Flash Playera. Nie jest to potrzebne. Odinstalujesz to poprzez Dodaj/usuń programy.
4. screen: wszystkie są pewne, chociaż Windows Presentation Foundation możesz usunąć. Odinstalujesz to poprzez Dodaj/usuń programy.
Tak, ale tylko w przeglądarce.Google Earth używam czasem, ale nie wiem czy do jego działania jest koniecznie potrzebna ta wtyczka.
To już sami autorzy o tym decydują... Możesz śledzić wersje beta wchodząc na stronę rozszerzenia i klikając na dole strony link Wszystkie wersje.Wiecie może, kiedy odpowiednie osoby zrobią aktualizację tych rozszerzeń pod wersje 5.0?
- njczyziu
Nie mam tego w programach, w jaki inny sposób mogę to usunąć?
- kamyk
njczyziu pisze:4. screen: wszystkie są pewne, chociaż Windows Presentation Foundation możesz usunąć. Odinstalujesz to poprzez Dodaj/usuń programy.
Nie mam tego w programach, w jaki inny sposób mogę to usunąć?
W pasku adresu przeglądarki wpisujesz about:plugins
Otwiera Ci się okno z pluginami jakie masz zainstalowane

Następnie szukasz Windows Presentation Foundation i patrzysz w jakiej lokalizacji jest i jaki plik trzeba usunąć .
Prawdopodobnie będziesz miał tak samo jak ja czyli : Plik: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\NPWPF.dll
Usuwasz NPWPF.dll
Jeżeli chcesz usunąć inne pluginy postępujesz tak samo szukasz lokalizacji i usuwasz plik odpowiedzialny za plugin.
- njczyziu
Zadziałało, dzięki.
-
- Reklama