Witam.
Bez wstępu do tematu. Nagrywam dużo filmików w różnych grach i mam jeden problem: w każdej grze w nagranym filmików dźwięk wyprzedza obraz. Nie wyprzedza go stale tylko z każdą klatką zwiększa się "odległość" między dźwiękiem, a obrazem. Nagrywam programem/komunikatorem xfire, lecz próbowałem też darmową wersją FRAPS'a. W obu programach jest ten sam problem. VirtualDub może przesunąć dźwięk, ale nie wiem czy da się przesunąć dźwięk, który nie jest stale przesunięty. Myślę, że jest to wina kodeków, ale próbowałem już dziesiątki paczek kodekowych i nic.
W obu programach próbowałem nagrywać w różnych opcjach (FPS, wielkość obrazu, itp.) i w różnych grach. Wszystko to na Win 7 i na wbudowanej VIA Audio HD.
Znacie jakieś rozwiązanie?:)
Wyprzedzam stwierdzenie, że mam za słaby komputer i, że to wina samej karty dźwiękowej (bo na różnych forach słyszałem takie stwierdzenia), a mogę to potwierdzić tym, że przed formatem na XP wszystko śmigało.
Z góry dzięki;]
Nagrywanie filmików z gier
- rokko
- Kontaktowanie:
Nagrywanie filmików z gier
Spróbuj użyć innego programu do nagrywania filmów z gier
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama