Witam, Mam na komputerze darmowy program Libre Office i mam zapisany plik w arkuszu z rozszerzeniem .ods i nagle nie moge go otworzyć. Wgranie programu od nowa nie pomogło, ani przywracanie systemu. Jak się próbuje otworzyć ten plik pojawia się na dysku drugi plik lock z ta nazwą i #.
Gdy go otwieram jest okno Import tekstu, tam się wybiera zestaw znaków i jeszcze jakieś inne cuda, ale co nie wybieram, to pojawia się ten arkusz ale czysty albo pojawia się okno ASCi filtr z wyborem Europa Zachodnia - Środkowa itp co nie wybieram to albo pojawiają się same # albo chińskie znaki.
Można jakoś uratować ten plik?
Proszę o pomoc i pozdrawiam
nie mogę otworzyć pliku z arkusza Libre office
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Być może ten sposób zadziała
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Usuń pliki konfiguracji Libre Office, lokalizację katalogu profilu masz tutaj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Reinstalacja programu nie pomoże - ustawienia programu są przypisane do konta użytkownika, z którego jest uruchamiany program. Czy ten plik pochodzi od innej osoby lub z innego systemu operacyjnego? (stąd mogą być "siupy" z kodowaniem).
To tylko plik blokady - info o użytkowniku i pliku.
Reinstalacja programu nie pomoże - ustawienia programu są przypisane do konta użytkownika, z którego jest uruchamiany program. Czy ten plik pochodzi od innej osoby lub z innego systemu operacyjnego? (stąd mogą być "siupy" z kodowaniem).
Jak się próbuje otworzyć ten plik pojawia się na dysku drugi plik lock z ta nazwą i #.
To tylko plik blokady - info o użytkowniku i pliku.
-
Próbowałam obu sposobów i efekt jest taki sam, otwiera się to okno ze znakami Unicode, a potem pusty arkusz albo z chińskim znakiem. Plik pochodzi z naszego komputera i nigdy na innym nie był 

Możesz jeszcze spróbować odczytać plik w Google Docs:
-
- Reklama