O programie Eannsoft Booster
-
Witam serdecznie. Na stronie głównej Hotfix jest do pobrania program Eannsoft Booster przyspieszający komputer. Mam pytanie: czy reklamowany program jest darmowy? Czy nie będzie kolizji z programami: Advanced System Care v 3.5.1 free, oraz Glary Utilities v 2.22.0.896 free? Mój system to Windows XP HE SP3. Za ewentualne odpowiedzi z góry dziękuję.Jeśli nie ten dział, to proszę o przeniesienie. Dziękuję. Rysbar
- rokko
- Kontaktowanie:
Witam, niestety nie mamy wpływu na treści zawarte w reklamach Google i reklamowane tam aplikacje. Hotfix jako poważny portal niesprawdzonych aplikacji nigdy nie promuje i nie będzie promować. Wszystkie zaufane, sprawdzone programy znajdują się bezpośrednio w naszym dziale Download.
Spoglądając na to okiem użytkownika ciężko mi cokolwiek więcej powiedzieć o tej aplikacji, z uwagi iż nigdy nie miałem przyjemności jej testować, jedyne co mogę powiedzieć, po przeczytaniu kilku informacji w sieci, iż jest to płatna aplikacja.
Spoglądając na to okiem użytkownika ciężko mi cokolwiek więcej powiedzieć o tej aplikacji, z uwagi iż nigdy nie miałem przyjemności jej testować, jedyne co mogę powiedzieć, po przeczytaniu kilku informacji w sieci, iż jest to płatna aplikacja.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Dzięki ROKKO! Już sam zdążyłem przekonać się, że aplikacja jest płatna i to sporo. Dla ostrzeżenia innych userów.Klikając w reklamę, zostaniecie poproszeni o wysłanie SMS-a na nr 92568 o treści TC.GJM za niby 0,25 PLN. Otrzymacie kod np.:EFS7GFBX i to jest krok 1z2-óch. Aktywacja kroku 2 otrzymuje się znów kod np.: 91Z3PWII.Z konta telefonu komórkowego znika 61,0 PLN. Kliknięcie w "pobierz program" powoduje powrót do kroku pierwszego. Administratorem serwisu jest: A.F.S. LTD, Place Pangahari Mutsamudu Anjouan, Union of Comoros. W plecy 61 PLN, a a programu nie ma. Czyżby "oszustwo"?
- rokko
- Kontaktowanie:
Na to wygląda, że ktoś się chce szybko dorobić kosztem innych osób. Szkoda tylko, że Google reklamuje wszystkich jak leci, nie weryfikują wiarygodności reklamodawców.
-
Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam Rysbar.
-
jest to zwykłe oszustwo! napisane jest:
NOWOŚĆ! - TEST MARKETINGOWY 0,25 PLN
Wyślij sms na numer 92568 o treści TC.GJM lub dokonaj płatności PayPal
Wprowadź otrzymany kod poniżej:
oczywiście po wysłaniu smsa okazało się, że trzeba wysłać kolejnego, więc wysłałem (bo jestem idiotą) myśląc, że kosztuje mnie to 50gr a okazało się, że mam w plecy 61zł a program nie wiem, czy jest lepszy od ccleaner.
jednym słowem zostałem oszukany na 61zł i ciekawe, czy mogę gdzieś zgłosić to oszustwo?
-- 17 maja 2010, 21:32 --
jak ktoś będzie coś wiedział gdzie zgłosić ten przekręt to niech da znać.
przestrzegam innych przed tą firmą która podaje, NOWOŚĆ! - TEST MARKETINGOWY 0,25 PLN a jak się wpakujesz to stracisz 61zł. oczywiście jest podana zakładka "kontakt", ale spróbujcie się z nimi skontaktować. takich jak my których naciągnęli mają głęboko w ...
czekam na pomysł gdzie to można zgłosić.
oczywiście po wysłaniu smsa okazało się, że trzeba wysłać kolejnego, więc wysłałem (bo jestem idiotą) myśląc, że kosztuje mnie to 50gr a okazało się, że mam w plecy 61zł a program nie wiem, czy jest lepszy od ccleaner.
jednym słowem zostałem oszukany na 61zł i ciekawe, czy mogę gdzieś zgłosić to oszustwo?
-- 17 maja 2010, 21:32 --
jak ktoś będzie coś wiedział gdzie zgłosić ten przekręt to niech da znać.
przestrzegam innych przed tą firmą która podaje, NOWOŚĆ! - TEST MARKETINGOWY 0,25 PLN a jak się wpakujesz to stracisz 61zł. oczywiście jest podana zakładka "kontakt", ale spróbujcie się z nimi skontaktować. takich jak my których naciągnęli mają głęboko w ...
czekam na pomysł gdzie to można zgłosić.
- rokko
- Kontaktowanie:
Z tego co się orientuję, brak informacji o cenie kolejnego sms'a, niejasności co do kosztów usługi (brak stosownych informacji) jest to działanie niezgodne z obowiązującym prawem i może stanowić podstawę do zgłoszenia tego do Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jak procedura w takich sprawa wygląda i czy uda się odzyskać pieniądze, przyznam że nie wiem. Proponuję się z nimi skontaktować w tej sprawie.
-
Chłopaki przecież jest napisane na dole
"Decydując się wysłanie kodu sms lub PayPal, akceptujesz regulamin serwisu, jesteś obywatelem Polski powyżej 18-stego roku życia i właścicielem telefonu/kontraktu, użytego do dokonania płatności. Promocja "Test marketingowy" polega na umożliwieniu płatności poprzez PayPal, o czasie zakończenia promocji poinformujemy na tej stronie. Cena sms 25 pln czyli 30,50 pln netto za każdą wysłaną wiadomość. "
"Decydując się wysłanie kodu sms lub PayPal, akceptujesz regulamin serwisu, jesteś obywatelem Polski powyżej 18-stego roku życia i właścicielem telefonu/kontraktu, użytego do dokonania płatności. Promocja "Test marketingowy" polega na umożliwieniu płatności poprzez PayPal, o czasie zakończenia promocji poinformujemy na tej stronie. Cena sms 25 pln czyli 30,50 pln netto za każdą wysłaną wiadomość. "
- stilio
Oferta jest tak umiejętnie skonstruowana, iż swoim przekazem może wprowadzać w błąd więc sam ten fakt może stanowić podstawę do wystosowania zażalenia. Regulamin też nie jest przejrzysty i kilka niejasności w nim jest, wliczając to metodę paypal, która jak mniemam ma być tą promocyjną, jednakże ja tam na stronie nigdzie nie widziałem instrukcji z informacją, jak w ten sposób dokonać płatności.
-
tak umiem czytać po polsku i gdy czytam
to nie muszę czytać regulaminu ponieważ jest tu wyraźnie napisane że za smsa płacę 0,25pln a gdyby było napisane 25zł to wysyłając smsa świadomie podjąłbym tą decyzję wiedząc ile za tego smsa zapłacę. uważam, że jest to typowe oszustwo wykorzystujące fałszywe dane zawarte w tytule a następnie zasłanianie się regulaminem. gdyby to było uczciwe, to napisaliby ile naprawdę kosztuje ta przyjemność a wtedy nikt by się nie nabrał. oczywiście przyznaję się, że jestem baranem, że nie przeczytałem regulaminu.
to nie muszę czytać regulaminu ponieważ jest tu wyraźnie napisane że za smsa płacę 0,25pln a gdyby było napisane 25zł to wysyłając smsa świadomie podjąłbym tą decyzję wiedząc ile za tego smsa zapłacę. uważam, że jest to typowe oszustwo wykorzystujące fałszywe dane zawarte w tytule a następnie zasłanianie się regulaminem. gdyby to było uczciwe, to napisaliby ile naprawdę kosztuje ta przyjemność a wtedy nikt by się nie nabrał. oczywiście przyznaję się, że jestem baranem, że nie przeczytałem regulaminu.
-
- Reklama