Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
lemsonn

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 paź 2018, 10:52

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post31 paź 2018, 13:24

Witam
Mam dysk z nagrywarki (taki sam mam z polsatu) i niestety win10 do nie widzi, zresztą żaden windows ani linux.
Dysk to HCC545032B9A300 o pojemności 320GB. Proszę o pomoc bo już z tydzień z nim walcze i niemam już siły.

------Połączono posty------

Dodam tylko że ten z nagrywarki włożyłem do tunera z polsatu i wtedy to się stało.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 574
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post31 paź 2018, 18:52

Daj już sobie spokój, W domu nie ruszysz tego, ponieważ został zmienione parametry dotyczące NVRAMU, w domu bez sprzętu nie jesteś w stanie tego uczynić. Tylko sprzętowo pisz na gg.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

lemsonn

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 paź 2018, 10:52

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post31 paź 2018, 19:17

Dlaczego mam dać sobie spokój, lubie wyzwania ;-) np. też polsatowski tylko WD robi sie od 10 do 30 seknd właśnie w domu.
Wiem ze to staroć i jego wartość to jakieś 20-30zl i zarobku w tym żadnego ale o satysfakcje mi chodzi, leże w szpitalu i nudzę się strasznie.

------Połączono posty------

W związku z nie proporcjonalną ceną odblokowania cyt:
"1. samo odblokowanie koszt 25zł(+17zł wysyłka zwrotna) bez żadnych dodatkowych działań "
Myśl , że jednak ma to jakiś sens. Oczywiście każdy ma prawo zarabiać Kiedyś byłem światkiem jak w niekonwencjonalny sposób
odblokowano dysk seagate (z częściowym odpięciem elektroniki), być może też tu jest jakiś knif , jak w przypadku dysku WD3200BUDT z polsatu (sprawdzone). Wiadomo nie kupie od razu PC3000, ale Viktorie czy MHDD używam. Nie proszę o gotowca tylko jakieś wskazówki .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 574
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post01 lis 2018, 21:17

Ale nvram w hitachi to nie jest wd. I nie robi się tego gownem wdc. Hitachi ma zupełnie inna strukturę i takie hojraczenie bo sobie wd odblokowalem jest zgubne. I bez pc3k niedosganiesz się do nvramu niestety. Ale prubuj szczęścia uwalic dysk twardy jest bardzo łatwo o czym już wiesz. Gorzej jest odbudować.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

lemsonn

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 paź 2018, 10:52

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post02 lis 2018, 03:59

W ten sposób nie pomagasz. Nie używam cyt: " gownem wdc " Zresztą Jakie to ma znaczenie czym to zrobie. Metoda ma być bezpieczna, sprawna. Zacytuje z innego forum dot. dysku Hitachi:
Cytat:
1. Czy istnieje metoda przeprogramowania na dysku pamięci NVRAM bez odlutowania jej?
odp.
Tak
Cytat:
2. Co jest potrzebne (jaki sprzęt i programy) ?
odp.
Programator wiedzę .



Programator mam i to nie byle jaki, zaś co do wiedzy to w tym wypadku troche jej oczywiście brakuje inaczej bym nie prosił o pomoc.
Powiem tak, 99% dysków robię za pomocą MHDD, resztę że tak powiem wynalazkami (w stylu... jest ich parę). Ale to nie sztuka użyć kombajnu za kupę kasy i pohojraczyć jak to powiedziałeś. Nie robię ich zawodowo i za kasę, dla mnie to tylko zajęcie by nie zwariować. Jak już powiedziałem lubię wyzwania. Tak też było z WD z polsatu (4 miechy go dręczyłem) i też było że się nie da. źe tylko zawodowy sprzęt i takie tam pierdoły. Dlatego byłbym ostrożny w takich tezach, bo wtedy nie wychodzi się już na hojraka...
Ok, rozumie nie chcesz/potrafisz pomóc , twoja sprawa ja szukam dalej .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 574
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku polsatu Hitachi

Post02 lis 2018, 19:06

A wiesz ze nie naprawiasz MHDD? Zerowanie można zrobić byle czym. Sa przypadki niestety ze MHDD nic nie zdziała. Bo pacjent ma chore serce czyli SA. Co do wdeka. Bo janek dał gotowca a i tak lud uwierzył i większość ludu ubilo wdeki. Jeśli chodzi o mnie ja na tym nie zarabiam nic. Bo lud jest tak skompy i bezczelny ze dobrowolny datek na biedaka.... szkoda gadać. Po za tym ja nie miałem na celu podniecać się czy coś udowadniać. Moim celem było uświadomienie ze do NVramu za pomocą programatora nie da się, ponieważ to nie jest pamięć typu 24c czy Flash spi 25xxxx. To jest tzw masked Rom 4kb. Dostaniesz się do niego poprzez podanie Vsc komandy ale dostanie się do nvramu to połowa sukcesu. Drugie jest znajomość hexa offsety i są to autorskie metody dzięki którym lud może chodź trochę zarobić na chleb w Polsce i na świecie. Czasem trzeba mieć wejście do tajemnej wiedzy. Jeśli się poczułeś urażony to przepraszam. I jednocześnie chce powiedzieć że aby coś uczynić z hdd to nie zaczynałem od MHDD i zerowania tylko kupiłem sobie sprzęt i klepalem 1000 szt które potem z 50 szt uratowałem a reszta szmelc. I dopiero wtedy skumalem ze bez tego nie byłbym w stanie nic uczynić. Bo samo zerowanie praktycznie nie robi nic. A jeśli nadal nie to piszereg dobrowolnie pisz na GG 5079748 i pokaże ci jak to w praktyce wygląda. Pacjent to grenada st3000dm001. Pozdrawiam!
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości