odzysk danych analiza i programy
-
widziałem gdzieś u nas wątek o odzysku danych, ale generalnie chodzi mi jak się zabrać za to żeby było po kolei tzn. analiza - na co głównie zwrócić uwagę - jaki program użyć najlepiej - płatny/bez płatny, a potem przejście do samego odzysku danych, programy pod kątem każdego rodzaju nośnika, no ok poza CD bo to już chyba coraz rzadziej się używa
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ja odzyskałem np. płatnym programem Ontrack EasyRecovery Professional i to prawie 1 TB odzyskało , ale też są darmowe np. DMDE które są ograniczone chyba do 7 elementów. To zależy ile ma odzyskać program i co ma odzyskać.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
chciałbym się zająć odzyskiwaniem danych na większą skalę więc raczej sporo tego będzie 7 elementów mnie nie "rajcuje", a pomysł się wziął po prostu stąd iż dostaje coraz więcej dysków które tak dziwnie porobione że recovery nie mają w pełni plików i tak muszę to wszystko wykręcić przepiąć na kable i do PC czy Lapa, więc czemu i by nie ogarniać odzyskiwania danych.
czytałem też że serwisy robią analizę w 10min, na czym to polega ? znaczy domyślam się, że chodzi o to czy będzie w stanie co kolwiek odzyskać lub w jakim stopniu i mneij wiecej wycenić swą pracę
czytałem też że serwisy robią analizę w 10min, na czym to polega ? znaczy domyślam się, że chodzi o to czy będzie w stanie co kolwiek odzyskać lub w jakim stopniu i mneij wiecej wycenić swą pracę
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W 10 minut to raczej jakieś partacze. Na szybko to tylko smart dysku idzie sprawdzić, nic w zasadzie więcej no chyba, że sprawdzić czy się dysk pokazuje w systemie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik
Pozdrawiam, cosik_ktosik
- robiwielki
- Kontaktowanie:
W 10 minut to nawet nie zdąży podłączyć dysku do komputera i włączyć go, bo jeśli jest dysk uszkodzony to dłużej chodzi.W 10 minut to raczej jakieś partacze.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- covo
andamel pisze:widziałem gdzieś u nas wątek o odzysku danych, ale generalnie chodzi mi jak się zabrać za to żeby było po kolei tzn. analiza - na co głównie zwrócić uwagę - jaki program użyć najlepiej - płatny/bez płatny, a potem przejście do samego odzysku danych, programy pod kątem każdego rodzaju nośnika, no ok poza CD bo to już chyba coraz rzadziej się używa
coś slabo meczyles odpowiedzi - w ogole...
- KrólHDD
- Kontaktowanie:
Jeśli mogę coś dopowiedzieć, bo szerzej jestem w temacie. Z odzyskiem danych nie jest tak chop siup jak by sie mogło wydawać, tu nie gra roli soft a praktyka, wieloletnia praktyka. Guru w data recovery Przestrzegają zapaleńców, to tak nie działa, że przeczytasz jakiś tutorial i już wiesz wszystko, odzysk z talerzowca powiedzie się kiedy zostanie spełnione kilka kryteriów, Analiza, stan głowic i platerów, a to tylko powiedzie się wtedy gdy masz Clean room, szereg narzędzi, ewentualnie donora do przełożenia głowic. Nie piszę tego aby autora zniechęcić, aby bardziej zastanowił się, bo jeśli rolę w tym gra zarobek, to marnie to widzę.
Szkolenia, Soft licencje hardware to nie są kwoty rzędu 100zł tylko rząd 10000zł.
Szkolenia, Soft licencje hardware to nie są kwoty rzędu 100zł tylko rząd 10000zł.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!
-
Proponuję dodatkowo celem poszerzenia wiedzy zapoznać się z możliwościami narzędzi open source
które mogą okazać się prawdziwym dobrodziejstwem za free, zawsze warto mieć blisko siebie
tutki
które mogą okazać się prawdziwym dobrodziejstwem za free, zawsze warto mieć blisko siebie
Kod: Zaznacz cały
http://pdf.ebookpoint.pl/infsle/infsle.pdf
tutki
-
- Reklama