Ok. Mam dwa świadome zbędniki: tła pulpitu (do zmieniania tapet) i styler (do zmieniania kompozycji wizualnych).
Ich nie chcę usuwać, ale na pewno mam inne.
Może mój komp troszkę przyśpieszy....
Jak tła pulpitu mi się znudzą, to bez problemu usunę je z autostartu, na razie podoba mi się to, że na XP mogę zmieniać tapety.
A styler minimalnie obciąża kompa.
-- 15 wrz 2011, 13:07 --
Więc tak, przy użyciu Auslogics Startup Manager (on wchodzi w skład Auslogics Boost Speed) z autostartu usunęłam:
- NVIDIA nView Wizard,
- NvMediaCenter.
Z autostartu bezskutecznie chciałam usunąć:
- NvCplDaemon,
- CTF Loader.
Tła pulpitu (program do zmiany tapet), zmieniłam na Wally (robi to samo, ale mniej obciąża procesor).
Czy usunęłam dobre pozycje z autostartu? I czy trzeba usunąć te dwie rzeczy, z którymi Auslogics Startup Manager nie dał sobie rady?

I czy jeszcze jest coś zbędnego?
Aha, powyższy log z Autoruns mógł się zdezaktualizować, bo w między czasie naprawiłam Google Update, zainstalowałam kilka nowych programów i za Chiny nie wiem, czy nie władowały mi się do autostartu.
Nie wiem też, czy udało mi się wyrzucić z zaplanowanych zadań usługę Google Update.
Poniżej zamieszczam nowy log z Autoruns:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomożecie mi przyśpieszyć mego kompa? Auslogics Startup Manager na pewno nie widzi wszystkich pozycji w autostart, a sama nie umiem użyć Autoruns.